TELEVİZYON PROGRAMCISI METİN UCA GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci, yazar ve televizyon programcısı Metin Uca, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Metin Uca’nın, Edremit Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan arandığı için gözaltına alındığını açıkladı....

Gazeteci, yazar ve televizyon programcısı Metin Uca, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Metin Uca’nın, Edremit Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan arandığı için gözaltına alındığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre; televizyon programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek için bugün İstanbul Havalimanı’na geldi. Bilet işlemlerini yaptıran Uca’nın, kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu ortaya çıktı. Metin Uca, polis tarafından gözaltına alındı. Uca’nın, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "2.2.2023 günü saat 11:29 sıralarında Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline müracaat eden Metin Hakkı Uca isimli şahsın yapılan GBT sorgulamasında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan Edremit Sulh Ceza Hakimliği tarafından aranıyor olduğu tespit edilmiştir. Sahsın, gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevki sağlanacaktır" denildi.

Metin Uca, 13-21 Ağustos 2022 tarihlerinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen ‘5. Edremit Kitap Fuarı'nın son gününde konuşmacı olarak bir etkinliği katılmıştı. Etkinliğe katılan bir kişi, Uca hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine de Uca hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Gündem Haberleri