7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... MURAT KURUM: “GEREKSİZ TRAFİK YÜKÜNDEN KAÇINILMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlara ricamız şudur: Artçı sarsıntılar devam ediyor. 200’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Hasarlı evlerden vatandaşlarımız uzak durmalıdır. Arama kurtarma faaliyetlerini hızlı verebilmek adına, gereksiz trafik yükünden kaçın...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlara ricamız şudur: Artçı sarsıntılar devam ediyor. 200’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Hasarlı evlerden vatandaşlarımız uzak durmalıdır. Arama kurtarma faaliyetlerini hızlı verebilmek adına, gereksiz trafik yükünden kaçınılmasını önemle rica ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş’ta dün sabah saat 04.17'de 7.7, öğlen saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, birçok çevre ilde hissedildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün Gaziantep’te AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Kurum, özetle şunları söyledi:

“İlk andan itibaren emin olun yüzlerce ambulansımız, sağlık personelimiz, UMKE personelimiz bilfiil gerek sahra çadırlarında gerek hastanelerimizde vatandaşımıza her türlü tedavi imkanını sunma gayretiyle çalışıyorlar.

“72 SAAT BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Tabii ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı. Bu acı tarif edilemez. İnşallah bu süreci, ilk 24 saat… Şimdi ikinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli. Enkaz altından vatandaşlarımızı… Biliyorsunuz daha önceki yaşadığımız depremlerde de 100’üncü saatte dahi vatandaşlarımıza ulaşmıştık. Şu an bu manada da arama kurtarma ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz, AFAD’ımız koordinasyonunda tüm enkaz alanlarında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor ve enkaz altından onların sağ salim çıkarma mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza ve tüm Türkiye’mize baş sağlığı diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum.

Gaziantep özelinde baktığımızda Gaziantep’teki deprem, merkez, Şehit Kamil, Şahinbey ilçeleri, Nizip, Nurdağ, Islahiye ilçelerinde etkili oldu. Buradaki depremin özelinde baktığınızda; otoyolda meydana gelen çökmeler sebebiyle ulaşımımızı D400 karayolundan kontrollü bir şekilde dün sağladık. Kaya düşmeleri sebebiyle ulaşıma kapalıydı. Ardından bu yoldan hem bölgeye hem acil yardımın ulaştırılması hem Islahiye hem Nurdağı’na acil yardım ile vatandaşlarımızın tahliyesini sağlamış olduk. Buradan da yine çağrımız: Mümkün olduğunca vatandaşımız, D400 karayolunda mümkün olmadığı sürece burada trafiğe çıkmaması, zorunluluk halinde ise yardım ekiplerimize, ambulanslarımıza öncelik vermelerini hassasiyetle buradan rica ediyoruz.

“GEREKSİZ TRAFİK YÜKÜNDEN KAÇINILMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ”

Adana-Gaziantep otoyolunu inşallah yarım saat sonra açımını gerçekleştireceğiz. Bu yolun açılmasıyla birlikte tüm bölgede hem Maraş hem Kilis hem Şanlıurfa bölgesine yardım sürecini de hızlandırmış olacağız. 45 dakika sonra şehirlerarası trafiği otobandan vermeye başlayacağız.

1500’e yakın arama kurtarma noktasında çalışmamız var. Enkazımız var. Dolayısıyla bu noktaların hepsinde bugün itibariyle çalışmalar başladı. Burada hasar tespit çalışmaları çok önemli. Hala kritik dönem içerisindeyiz. Buradan vatandaşlara ricamız şudur: Artçı sarsıntılar devam ediyor. 200’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Hasarlı evlerden vatandaşlarımız uzak durmalıdır. Arama kurtarma faaliyetlerini hızlı verebilmek adına, gereksiz trafik yükünden kaçınılmasını önemle rica ediyoruz."

Gündem Haberleri