BAKAN DERYA YANIK: “ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILMIŞ, TEDAVİSİ TAMAMLANAN ÇOCUKLARIN HERHANGİ BİR ÜÇÜNCÜ ŞAHSA TESLİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakanlık olarak deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılmış hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların herhangi bir üçüncü şahsa teslimi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakanlık olarak deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılmış hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil. Ebeveyn ve akrabalarının tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin bugün Ankara’da açıklamalarda bulundu. Yanık, deprem bölgelerindeki arama-kurtarma çalışmalarında bulunan refakatsiz çocukların Bakanlığın kontrolünde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yatılı kuruluşlarda kalan özellikle yaşlılarımız ve engellerimizle ilgili intikalleri çok hızlı bir biçimde tedbir amaçlı olanları kuruluşlarımızda ağır hasar ya da hasarlı olan birkaç yer hariç bir sıkıntımız yok. Buralarda olanları da tedbir amaçlı ilgili yerlere ulaştırdık. Çocuklarımızla ilgili birkaç nokta vardı oranın da intikallerini yaptık. Şu anda yatılı kuruluşlarımızda kalan hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla ilgili bir sıkıntımız kalmadı.

Refakatsiz çocuklarla alakalı bugün çok gündem oldu. Refakatsiz çocuklara bakanlık olarak deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılmış hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukları da sağlık bakanlığı ile yaptığımız çalışma çerçevesinde bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa ‘komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım’ diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil. Ebeveyn ve akrabalarının tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz. Bu konuda kamuoyunda endişe ve birtakım gruplarda dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Milletimiz, aileler, ilgililer müsterih olsunlar. Çocuklarına ulaşamayan aileler lütfen öncelikle bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler.”

Gündem Haberleri