MALATYA’DA UGANDALI KARARAH’I KURTARAN FRANSIZ EKİP AFETZEDELERLE SOHBET ETTİ, FRANSIZ ARAMA-KURTARMA KÖPEKLERİ LİDO VE MALU’NUN TEDAVİSİNİ TÜRK SAĞLIKÇILAR YAPTI

Fransa’dan gelen arama kurtarma ekipleri, Malatya’da depremde yıkılan Hayat Sitesi’ndeki çalışmalara katıldı. Ekipler çalışmalara ara verdiği sırada hem Türk çorbası ile ısındı hem de ateş başında depremzedelerle sohbet etti. Ekipler, Ugandalı Arshah Kararah’ı depremin üzerinden geçen 58. saatte kur...

TAMER ARDA ERŞİN

Fransa’dan gelen arama kurtarma ekipleri, Malatya’da depremde yıkılan Hayat Sitesi’ndeki çalışmalara katıldı. Ekipler çalışmalara ara verdiği sırada hem Türk çorbası ile ısındı hem de ateş başında depremzedelerle sohbet etti. Ekipler, Ugandalı Arshah Kararah’ı depremin üzerinden geçen 58. saatte kurtardı. Yurttaşların yerini tespit eden Fransız köpekleri Lido ve Malu’nun yaralı ayaklarını Türk sağlıkçılar tedavi etti.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma neden olan 6 Şubat’taki iki ayrı depremin ardından Malatya’da da arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Türkiye’nin 4. seviyede uluslararası yardım çağrısının ardından Malatya’ya gelen Fransız arama- kurtarma ekibi ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama- kurtarma ekipleriyle bir mucizeye imza attı. Fransız arama- kurtarma köpeğinin yerini tespit ettiği Ugandalı Arshah Kararah’ı depremin üzerinden geçen 58. saatte Fransız ve Türk ekiplerin çalışması sonucu Hayat Sitesi enkazından sağ çıkarıldı.

Fransız ekipleri arama- kurtarma çalışmalarına sıra ile mola veriyor. 3 kişilik Fransız ekibi yakınlarını bekleyen depremzedelerle ateş başında sohbet etti ve ikram edilen çorbayı içti. Ekiplerin Türk afetzedelerle sıcak sohbeti ANKA kamerasına yansıdı.

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ve yurttaşların yerini tespit eden Fransız köpekleri Lido ve Malu’nun ise çalışmalar sırasında ayağı yaralandı. Lido ve Malu’nun tedavisini ise Türk sağlıkçılar yaptı.

Gündem Haberleri