İBB EKİPLERİ, DEPREMDEN SAATLER SONRA HATAY’DA 10 YAŞINDAKİ MEHMET’İ VE HELEN BEBEĞİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin (İGDAŞ) arama kurtarma ekipleri, depremden 65 saat sonra Hatay’da, 10 yaşındaki Mehmet’i enkaz altından sağ olarak çıkardı. İBB’ye bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama kurtarma ekipleri de 68 saat boyunca enkaz ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin (İGDAŞ) arama kurtarma ekipleri, depremden 65 saat sonra Hatay’da, 10 yaşındaki Mehmet’i enkaz altından sağ olarak çıkardı. İBB’ye bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama kurtarma ekipleri de 68 saat boyunca enkaz altında kalan 8 aylık Helen bebeği enkazdan sağ olarak kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından enkaz altında kalan yurttaşları kurtarma çalışmaları sürüyor. Hatay’da da 10 yaşındaki Mehmet, İBB iştiraki İGDAŞ arama kurtarma ekipleri tarafından dün gece saat 21.48’de, depremden yaklaşık 65 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

8 AYLIK HELEN BEBEK, 68 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Hatay’dan bir müjdeli haber de Odabaşı Mahallesi’nden geldi. İBB itfaiyesine bağlı arama kurtarma ekipleri de 68 saat boyunca enkaz altında kalan 8 aylık Helen İnitizanoğlu bebeği enkaz altından sağ kurtardı. Yapılan ilk müdahalenin ardın Helen bebek, hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, İBB ekipleri şu ana kadar enkazdan 273 kişiyi sağ olarak kurtarırken bin 459 personel, 400 iş makinesi ve hizmet aracı ile Hatay’da arama- kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor.

 

Gündem Haberleri