İBB, YARDIM MALZEMELERİNİ YÜKLEDİĞİ 120'NCİ TIR'I DA BÖLGEYE GÖNDERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri 120'inci TIR'a yüklenerek yola çıkarıldı. Bu arada, İBB Halk Ekmek de Hatay genelinde depremzedelere ekmek dağıtımına başladı....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri 120’nci TIR'a yüklenerek yola çıkarıldı. Bu arada, İBB iştiraki Halk Ekmek (İHE) de Hatay genelinde depremzedelere ekmek dağıtımına başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı illerde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yardımlar da ulaştırılıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Hatay ile ilişkilendirdiği İBB kendi olanaklayla yaptığı araç, gereç, ekipman, personel ve fıda desteğinin yanı sıra, İBB Sosyal Hizmetler ve Basın Yayın Halkla İlişkiler daire başkanlıkları ile Afet Koordinasyon Merkezi koordinasyonundaki kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırıyor.

120'NCİ TIR DA YOLA ÇIKTI

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde hazırlanan insani yardım malzemelerinin yüklendiği 120’nci TIR da yola çıkarıldı. Bu TIR'la 16 bin 752 koli kadın giyim, 10 bin 078 koli bebek ürünü, 8 bin 320 koli hijyen seti, 177 koli sağlık malzemesi, atkı-bere-çorap-eldiven bin 342 koli, uyku tulumu-nevresim-battaniye-ısıtıcı 35 bin 552, ayakkabı bin 683 koli, elektronik eşya 435 koli, gıda-su 40 bin 616 koli, su 13 bin 439 koli, 26 bin 774 adet ekmek gönderildi.

HALK EKMEK, HATAY'DA EKMEK DAĞITMAYA BAŞLADI

İstanbul Halk Ekmek de öz kaynakları ve bağışlarla ilk etapta deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 1,2 milyon ekmek üretti. 50 gramlık porsiyon ekmek (Akdeniz Ekmeği) üretimi artırılırken günlük 15 bin ekmek üretme kapasitesine sahip mobil fırın da bölgeye ulaştı. Bölgeye ulaşan Halk Ekmek TIR'ları depremden etkilenen vatandaşlara ekmek dağıtımına başladı.

59 TIR İÇME SUYU BÖLGEYE GÖNDERİLDİİ

İBB, bölgede ihtiyaç duyulan ne varsa ulaştırılması için etkili bir organizasyon ağı kurdu. İBB iştirak şirketi Hamidiye AŞ, Hatay’a ilk etapta 59 TIR ile 3 milyon 600 bin adet pet şişe içme suyu gönderdi.

Gündem Haberleri