TMMOB: “HİJYEN MALZEMESİ, KONSERVE-HAZIR GIDA, BATTANİYE, SU BAŞTA OLMAK ÜZERE TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİ GEREKMEKTEDİR”

TMMOB Ankara Yönetimi, deprem bölgesine gönderecekleri yeni yardım TIR’ı için “Bu akşam Elbistan'a gidecek olan dayanışma TIR’ımız için; hijyen malzemesi, gıda (konserve ve hazır gıda), battaniye, su başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri gerekmektedir” çağrısı yaptı....

TMMOB Ankara Yönetimi, deprem bölgesine gönderecekleri yeni yardım TIR’ı için “Bu akşam Elbistan'a gidecek olan dayanışma TIR’ımız için; hijyen malzemesi, gıda (konserve ve hazır gıda), battaniye, su başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri gerekmektedir” çağrısı yaptı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük deprem 10 ili etkiledi. Depremin ikinci gününden beri depremzedelere yardım malzemesi götüren TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, yardıma devam edeceklerini duyurdu.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun yaptığı çağrı şöyle:

“Deprem bölgelerindeki yıkımı gözlemlemek ve genel tespitler yapmak üzere ön değerlendirme ekibi oluşturduk. Hasar tespit çalışmalarında yer almak isteyen üyelerimize çağrı yaptık. Bölge halkına yardım eli uzatabilmek ve yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için bir yandan üyelerimizin mesleki bilgi ve birikimlerini bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için yönlendirirken, diğer yandan da çok geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattık.

Ankara’dan şu ana kadar 9 adet TIR’ımız, deprem bölgelerine ulaştı. 09.02.2023 tarihinde (bugün) bir adet TIR’ımız akşam saatlerinde Kahramanmaraş Elbistan’a doğru yola çıkacak.

Bu akşam Elbistan'a gidecek olan dayanışma TIR’ımız için; hijyen malzemesi, gıda (konserve ve hazır gıda), battaniye, su başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri gerekmektedir.

Dayanışma faaliyetimize destekte bulunan, başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı güncel ihtiyaç listelerimiz üzerinden devam eden dayanışma seferberliğimizi yaygınlaştırmaya, bilgi ve birikimini bizimle ve deprem bölgesindeki koordinasyonumuzla paylaşarak destek olmaya çağırıyoruz.”

 

Gündem Haberleri