CHP’Lİ EDİRNE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YAĞCILAR, YARDIM MALZEMELERİNİN KONTEYNERLERDE BEKLETİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ... YAĞCILAR: "BEKLETİLEN MALZEMELERİ BUGÜN GÖNDERMEYECEKSEK NE ZAMAN GÖNDERECEĞİZ?"

Edirne Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Engin Yağcılar, Edirne’de AFAD’a ait alanda içerisinde yardım malzemeleri, battaniyeler ve çadırların bulunduğu konteynerlerin neden deprem bölgesine gönderilmediğini sordu. Yağcılar, "Yardım malzemeleri, battaniyeler, çadırlar niye hala deprem bölgesine ulaş...

Edirne Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Engin Yağcılar, Edirne’de AFAD’a ait alanda içerisinde yardım malzemeleri, battaniyeler ve çadırların bulunduğu konteynerlerin neden deprem bölgesine gönderilmediğini sordu. Yağcılar, "Yardım malzemeleri, battaniyeler, çadırlar niye hala deprem bölgesine ulaşmadı. AFAD’ın açıklamalarına göre cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi… Bu bekletilen malzemeleri bugün göndermeyeceksek ne zaman göndereceğiz" dedi.

Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Yağcılar, bugün yaptığı açıklamada, Yenişehir Mezarlığı yakınındaki bir alanda, AFAD'a ait içerisinde yardım malzemeleri, battaniyeler ve çadırların bulunduğu konteynerlerin bekletildiğini söyledi. Konteynerlerin deprem bölgesine gönderilmesi gerektiğini ifade eden Yağcılar, ülkede bu şekilde bekletilen kaç konteynerin olduğunu sordu.

"AFAD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DE SORUYORUM"

Yağcılar, şunları söyledi:

"Bugün 10 Şubat cuma… Ülkemizi yıkan hepimizi derinden üzen büyük iki depremin beşinci günü. Edirne AFAD Müdürlüğü’ne buradan soruyorum. Beşinci günde hala Edirne halkımızın vergilerinden kesilip burada bekletilen yardım malzemeleri, battaniyeler, çadırlar niye hala deprem bölgesine ulaşmadı? AFAD’ın açıklamalarına göre cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi. Bu bekletilen malzemeleri bugün göndermeyeceksek ne zaman göndereceğiz? Halkımız elinden geldiğince maddi, manevi destek vermekte fakat yetkililer bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Yine AFAD Genel Müdürlüğü’ne de soruyorum ülkemizin genelinde kaç tane elde bekleyen bu şekilde konteyner var? Bu konuda ne zaman çözüme ulaşacak? Yardımlar ilgili yerlere ne zaman ulaşacak.”

Gündem Haberleri