DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ADIYAMAN'DALAR

İstanbul'da yaşan köpek eğitmeni Cihan Akın, psikolog Gökçe Akın ve çocuk gelişim uzmanı Şenay Kandemir, depremden psikolojik olarak etkilenen çocuklara destek olmak için Adıyaman’a gitti. Gönüllü uzmanlar, günde iki kez çocuklara buluşup, çeşitli aktiviteler düzenliyor, oyunlar oynuyorlar....

İstanbul'da yaşan köpek eğitmeni Cihan Akın, psikolog Gökçe Akın ve çocuk gelişim uzmanı Şenay Kandemir, depremden psikolojik olarak etkilenen çocuklara destek olmak için Adıyaman’a gitti. Gönüllü uzmanlar, günde iki kez çocuklara buluşup, çeşitli aktiviteler düzenliyor, oyunlar oynuyorlar.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından aynı gün saat 13.24'te ise 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem oldu. Afette etkilenen 10 ilde bir yandan enkazları kaldırma çalışmaları sürerken diğer yandan çadırkent ve konteyner kentler gibi geçici barınma alanları oluşturuluyor. Bu arada, çok sayıda gönüllü, vakıf, kuruluş, sahada yardım faaliyetleri yürütüyor.

İstanbul'dan depremin vurduğu illerden Adıyaman'a giden köpek eğitmeni Cihan Akın ve yeğeni psikolog Gökçe Akın ve çocuk gelişim uzmanı Şenay Kandemir, çadırkentlerde terapi köpekleri eşliğinde depremzede çocuklarla oyunlar oynuyor, bir nebze de olsa kötü günleri arkalarında bırakmalarına yardımcı oluyorlar. Gönüllüler, her gün saat 11.00 ve saat 14.00’te çocuklarla buluşup çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyor.

Gündem Haberleri