ESENYURT'TA ŞİDDET VE CEBİRLE BİR KONUT PROJESİNİ İŞGAL EDEREK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIKLARI İDDİA EDİLEN 30 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir konut projesini şiddet ve cebirle ele geçirerek haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan, bir çeteye mensup 30 şüpheli bu sabah soruşturmanın yürütüldüğü Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi....

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir konut projesini şiddet ve cebirle ele geçirerek haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan, bir çeteye mensup 30 şüpheli bu sabah soruşturmanın yürütüldüğü Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Esenyurt'ta, şiddet ve cebirle bir konut projesini işgal ederek haksız kazanç sağlayan çeteye yönelik soruşturma, yaklaşık 2 yıldır parasını ödedikleri dairelerine giremeyen mağdurların, savcılığa yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılmıştı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda, silah zoruyla Fly Butik adlı konut projesini işgal ederek 212 daireyi yüzlerce kişiye sattıkları ileri sürülen N.A. ve Ç.Ş. isimli şüphelilerin de içinde bulunduğu 34 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. 7 Nisan’da İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Antalya ve Muş’ta birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve 34 şüpheliden 30’u yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, çeşitli çapta 58 mermi, 24 kartuş ve çok sayıda çeşitli doküman ele geçirilmişti.

Gözaltına alınıp sorgulanan 30 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Gündem Haberleri