EKREM İMAMOĞLU: “SEÇİMLERDE HER KOŞULDA MİLLET KAZANIR VE SADECE KENDİ İRADESİNİ YİNE MİLLET BEYAN EDER. YİNE ÖYLE OLACAK YİNE MİLLET KAZANACAK YİNE BİRLİK KAZANACAK VE KARDEŞLİK KAZANACAK. SONUÇTA MİLLETİN İTTİFAKI KAZANACA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet Buluşması için gittiği Çanakkale’de konuştu. İmamoğlu, “Demokratik seçimler milletimiz için bir irade beyanıdır. Bu nedenle seçimlerde her koşulda millet kazanır ve sadece kendi iradesini yine mill...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet Buluşması için gittiği Çanakkale’de konuştu. İmamoğlu, “Demokratik seçimler milletimiz için bir irade beyanıdır. Bu nedenle seçimlerde her koşulda millet kazanır ve sadece kendi iradesini yine millet beyan eder. Yine öyle olacak yine millet kazanacak yine birlik kazanacak ve kardeşlik kazanacak. Sonuçta milletin ittifakı kazanacak. Sonuçta adaletin hak ve hukukun mücadelecisi ve bu sürecin, ittifakın lideri 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması için bugün Çanakkale’ye geldi. Kılıçdaroğlu’na; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Kılıçdaroğlu’ndan önce Yavaş ve İmamoğlu, meydanda toplanan halka seslendi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“ÇANAKKALE RUHU MİLLETÇE HEPİMİZİ SARAR, SARMALAR. BİZE MİLLET OLDUĞUMUZU HATIRLATAN YERDİR”

“Milletçe hangi koşulda olursa olsun bir arada olabilmek, birlik olabilmek, acıları sevinçleri paylaşabilmek mutlak gerekli olan şarttır. Çanakkale ruhu milletçe hepimizi sarar, sarmalar. Bize millet olduğumuzu hatırlatan yerdir. Bu topraklarda huzur içinde yatan şehitlerimiz vatan uğruna kendilerini feda ederken; hiçbir şart, hiçbir koşul beklemeksizin şarkı söyler gibi cepheye koştular, canlarını verdiler.

Dün Tokat’taydım, Kınalı Ali’yi, 15’lileri bilirsiniz. İşte bu destan bu milletin her ferdinin her etnik kökenden her milletten insanının yazdığı büyük bir destandır. Çanakkale aynı zamanda bir savaş değil, barışın değerini öğreten bir savaştır. Mazlum milletlerin bağımsızlığa dönük mücadelesinin en önemli simgesidir. Çanakkale ruhu bizi millet olarak sahip olduğumuz manevi hazinelerimizin en değerlerinden biridir. Bu ruhu asla kaybetmemeliyiz. Bu ruhu asla zayıflatmamalıyız. Hep birlikte işte o zaman ortaya konan ruhu 21. Yüzyılın koşullarında temsil etmeli ve mücadelemizi sonsuz vermeliyiz.

“ÇANAKKALE KAHRAMANI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İŞARET ETTİĞİ YÖNDE HEP BİRLİKTE İLERLEYECEĞİZ”

Hiçbir fark gözetmeksizin her kökenden her inançtan herkesin gençlerin can verdiği bu vatan için bu zafer aynı zamanda eşitsizliklerin, adaletsizliklerin dize getirilmesi içinde önemli bir simgedir. Bu topraklarda adalet içinde yaşamak, özgür ve eşit yaşamak, birliğimizi, kardeşliğimizi korumak uğruna hep beraber o can vermiş şehitlerimize layık olmak zorundayız. Çanakkale’de birlik ruhuna, Kurtuluş Savaşı’ndaki bağımsızlık tutkusuna, cumhuriyetimizin yüksel ideallerine hep birlikte sahip çıkacağız. Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yönde hep birlikte ilerleyeceğiz.

Bu ülkede daha iyi yaşam koşullarını oluşturmak… Siyaset bu sorunun cevabını bulma arayışında en üstün yeteneklerini ortaya koymak zorundadır. Seçimler bu milletin bu soruya daha iyi koşulları elde edebilmek çabasına en önemli cevaptır ve mücadelenin adıdır. 14 Mayıs’a hep birlikte bu anlayışla ve bu olgunlukla yol yürüyeceğiz.

“İTTİFAKIN LİDERİ 13. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU KAZANACAK”

Demokratik seçimler milletimiz için bir irade beyanıdır. Bu nedenle seçimlerde her koşulda millet kazanır ve sadece kendi iradesini yine millet beyan eder. Yine öyle olacak yine millet kazanacak yine birlik kazanacak ve kardeşlik kazanacak. Sonuçta milletin ittifakı kazanacak. Sonuçta adaletin hak ve hukukun mücadelecisi ve bu sürecin, ittifakın lideri 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak.

Bu millet cumhuriyetin ikinci yüzyılına ve 21. Yüzyılın önümüzdeki sürecindeki dönemine, çocuklarımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için yoğun bir mücadeleye hep birlikte koşacağız. Kol kola koşacağız. Altı siyasi parti bir araya; işte ülkemizin revizyonu için, reformu için; farklı görüşlerde olsa da ana prensipleri oturtmak için bir araya geldi. Sürece liderlik yapan 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun mücadelesiyle birlikte her şey toparlandı artık önümüzde 14 Mayıs’taki seçimi kazanmak var.

“15 MAYIS SABAHI İÇİN TEK ŞEY KALIYOR O DA BELLİ; HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Bu süreç sadece rol alan sayın cumhurbaşkanımız ya da altı lider ya da kıymetli dostum Sayın Mansur Yavaş ve ben değiliz. Sadece siyasi aktörler, adaylarımız da değil. Hep birlikte sizlerle mücadele etmeliyiz. Hep birlikte eşimizi, dostumuzu, komşumuzu, iş ortağımızı herkesi ikna etmek için güler yüzle, iyi konuşarak, iyi dinleyerek hayatımızın en üstün mücadelesini vermeye var mısınız? Sandıklara gideceğiz büyük bir oy patlaması yapacağız. Aynı zamanda hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Sandıklarda da hep birlikte görev almaya var mısınız? 15 Mayıs sabahı için tek şey kalıyor o da belli. Her şey çok güzel olacak.”

 

Gündem Haberleri