ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ‘MAMAK-ELMADAĞ İÇME SUYU PROJESİ’Nİ TAMAMLADI… MANSUR YAVAŞ: “50 BİN VATANDAŞIMIZI SAĞLIKLI VE İÇİLEBİLİR SUYA KAVUŞTURDUK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 30 kilometrelik ‘Mamak-Elmadağ İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi’ni tamamladı. Başkan Mansur Yavaş, “50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve içilebilir suya kavuşturduk” dedi....

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 30 kilometrelik ‘Mamak-Elmadağ İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi’ni tamamladı. Başkan Mansur Yavaş, “50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve içilebilir suya kavuşturduk” dedi. 

ABB, Başkent’teki içme suyu ve altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı projelere devam ediyor. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürlüğü'nün geçen yıl başlattığı ‘Mamak-Lalahan-Hasanoğlan-Elmadağ Arası İçme Suyu İletim Hattı Yapım İşi Projesi’ tamamlanarak 30 kilometrelik iletim hattına su verildi ve hatta deneme çalışmalarına başlandı. 128 milyonluk yatırım; Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan’da yaşayan 50 bin vatandaşı kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşturdu. 

Başkan Yavaş, Twitter hesabında, “Yıllardır ‘görünmez’ diye ihmal edilen altyapı projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Mamak-Elmadağ İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi'ni tamamladık, 50 bin vatandaşımızı sağlıklı ve içilebilir suya kavuşturduk” paylaşımı yaptı. 

Projeye ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ise yatırım programında 21. yüzyılda içme suyu ihtiyacını hâlâ kuyulardan karşılayan ilçelere öncelik verdiklerini belirterek şunları kaydetti: 

“Mamak-Elmadağ İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi ile başkent Ankara’nın içme suyunun arıtıldığı İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan’a sağlıklı su taşınacak. Mamak P26 Pompa İstasyonu’ndan Ankara şehir şebeke suyu alınarak Hasanoğlan DM-1 İstasyonu’na iletilecek. Çamlıdere’den İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne, tesisten de Elmadağ’a içme suyu götürüyoruz. Elmadağ bölgesi de artık kuyu suyu yerine Ankara şehir şebeke suyunu içebilecek.”

Gündem Haberleri