YEŞİL SOL PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ ADAYI SEYHAN, 10 EKİM’İN ADALET MÜCADELESİNİ MECLİS’TE SÜRDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ: BÜTÜN KATLİAMLARIN MAĞDURLARININ SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

10 Ekim katliamında yakınını yitiren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Ankara 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı İhsan Seyhan, adliye koridorlarında yürüttükleri adalet mücadelesini Meclis’te de sürdüreceklerini belirterek, “Sadece 10 Ekim değil, Suruç’un ve Türkiye’de bütün işlenen katliamların ...

TAMER ARDA ERŞİN

10 Ekim katliamında yakınını yitiren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Ankara 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı İhsan Seyhan, adliye koridorlarında yürüttükleri adalet mücadelesini Meclis’te de sürdüreceklerini belirterek, “Sadece 10 Ekim değil, Suruç’un ve Türkiye’de bütün işlenen katliamların mağdurlarının sesi olmaya çalışacağız” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Ankara 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı, 10 Ekim katliamında yakınını yitiren İhsan Seyhan, 8 yıldır adalet mücadelesi veriyor. Seyhan, bu mücadeleyi Meclis’e de taşıyacağını söyleyerek, “Sadece 10 Ekim değil, Suruç’un ve Türkiye’de bütün işlenen katliamların mağdurlarının sesi olmaya çalışacağız. Aynı zaman da ötekilerin üzerindeki bütün zulmün, bütün insan hakları ihlallerinin tamamı için buradayız” dedi.

“YARINI KURMAK İÇİN”

Seyhan, 10 Ekim Anıtı yapılması için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orasının trafiğe kapatılması gerekiyorsa, trafiğe kapatılması. Başka bir şekilde bir yöntem olacaksa o şekilde. Orasının bir anıt meydanı olması, orasının bir hafızası olması lazım ki bizim gelecekte çocuklarımıza hem bu katliamı hem de bu zulmü anlatmamız lazım. Madem yargılanmasına izin vermiyorsunuz bu sorumluların, bundan sonra bu bir daha olmasın. İnsanlar bilsin. Yarını da kurmak için oranının bir anıtlaşması için tavır ortaya çıkması lazım.”

“İNSANLAR MENEMENİN MALİYETİNİ HESAPLAR HALE GELDİ”

Hayat pahalılığına dikkat çeken Seyhan, insanların menemenin maliyetini hesaplar hale geldiğini kaydetti. Seyhan, şunları söyledi:

“Patates, soğanın her zaman hesabını yapıyorlar ama artık alamadıklarını söylüyorlar. Ete ulaşamadıklarını, süte, çocuk bezine ulaşamadıkları noktasında ciddi manada kaygıları var. Temel yaşam ve gıda. İnsanlar eskisi kadar sağlıklı beslenemediğini söylüyor. Ekonomik kriz, uzun vadede sağlık olarak da psikolojik olarak da ciddi travmalara neden olacaktır. Önünü almak için bir söylem geliştirmek gerekiyor. Uzun vadede artık bir şeylerin tekrar iyi bir yere geleceğini kısa vadede değişimin şart olduğunu, hakikaten toplumun kendisinden ve sokaklardan aldığımız bir dönüş.”

“DEMİRTAŞ İLGİSİ VAR”

Gençlerin kendilerine yönelik yaklaşımının olumlu olduğunu belirten Seyhan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin yurttaşlardan gelen tepkiyi ise şöyle aktardı:

“Daha önce AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaşımız, ‘Siz bana Demirtaş’ı çıkaracağınızın sözünü verir, onun çektiği zulmü ortadan kaldıracağınızı söylerseniz, biz size oyumuzu veririz. Şu anda Demirtaş’ı kim çıkaracaksa, ben oyumu veririm’ noktasında bir yaklaşımı vardı. Demirtaş’ı çıkarmamız için söz istedi ve biz de bunun için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Her yerde bir karşılığı olduğunu görüyoruz. İsminin geçtiği yerlerde alkışlar görüyoruz.”

 

 

 

Gündem Haberleri