CHP ANKARA İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI TOLGA TURGUT: “BUGÜN TÜM TÜRKİYE’DEKİ GENÇLER ÜLKEYİ TEKRAR BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTURMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR”

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, Ulus’ta, “Bugün bu sokaklarda tüm Türkiye’deki gençler ülkeyi tekrar bağımsızlığına kavuşturmak için mücadele ediyorlar. Bu 19 Mayıs’ta içimiz buruk, görevimizi Mustafa Kemal Paşa’dan aldığımız emri yerine getiremediğimizi düşünüyoruz. O yüzden mut...

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, Ulus’ta, “Bugün bu sokaklarda tüm Türkiye’deki gençler ülkeyi tekrar bağımsızlığına kavuşturmak için mücadele ediyorlar. Bu 19 Mayıs’ta içimiz buruk, görevimizi Mustafa Kemal Paşa’dan aldığımız emri yerine getiremediğimizi düşünüyoruz. O yüzden mutlu değiliz ama 10 günümüz var. O yüzden çok çalışacağız, bağımsızlık meşalesini en önde taşıyacağız” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Kadın Kolları Üyeleri ve CHP Ankara Gençlik Kolları Üyeleri; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, bugün Ulus'taki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi ve anıta çelenk koydu.

Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP’liler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Ayrıca, alanda “Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir” ve “19 Mayıs’ta Samsun’dan yükselen ışık bugün de yolumuzu aydınlatıyor” yazılı pankartlar açıldı.

Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Ankara İl Başkanı Ail Hikmet Akıllı şunları dile getirdi:

“GELMEKTE OLAN 28 MAYIS’TA BİR KEZ DAHA BU ÜLKEDE İKTİDAR YAPACAĞIZ, CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Son 20 yıldır cumhuriyetin kazanımlarını parça parça eden, kurumlarının içini boşaltan bir iktidarla karşı karşıyayız. 14 Mayıs’ta iş bitmedi ama 10 gün sonra 28 Mayıs’ta Atamızın bize bıraktığı emanete sahip çıkabilecek miyiz? Ulu önderimiz Atatürk bu cumhuriyeti gençlere emanet etmişti, buna sahip çıkacak yine onlar olacak. Gelmekte olan 28 Mayıs’ta bir kez daha bu ülkede iktidar yapacağız, cumhuriyete sahip çıkacağız.”

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut da yaptığı konuşmada, gençlere CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 15:00'deki Anıtkabir ziyaretine katılma çağrısı yaptı. Turgut şöyle konuştu:

“BUGÜN BU SOKAKLARDA TÜM TÜRKİYE’DEKİ GENÇLER ÜLKEYİ TEKRAR BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTURMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR”

“İçinde olduğumuz durum çok da değişik değil, o zaman da saray ve saltanat vardı bu zamanda da saray ve saltanat var. O zaman gözleri çakır bir Mustafa Kemal vardı, bugün onun izinde yürüyen binlerce, milyonlarca genç var. Bugün bu sokaklarda tüm Türkiye’deki gençler ülkeyi tekrar bağımsızlığına kavuşturmak için mücadele ediyorlar. Bu 19 Mayıs’ta içimiz buruk, görevimizi Mustafa Kemal Paşa’dan aldığımız emri, yerine getiremediğimizi düşünüyoruz. O yüzden mutlu değiliz ama 10 günümüz var. Bizler Atasına layık, cumhuriyet gençleri olmak istiyoruz. O yüzden çok çalışacağız, bağımsızlık meşalesini en önde taşıyacağız. Konuşmaktan çok Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi çalışmaya ihtiyacımız var.”

 

Gündem Haberleri