UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ KOORDİNATÖRÜ DİLEK METİN SERT: ÇOK YOĞUN KATILIMLI BİR FESTİVAL OLDU. ŞAHANE BİR FESTİVAL DÖNEMİ GEÇİRDİĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİM.”

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin koordinatörü Dilek Metin Sert, dün kapanış töreni yapılan festivale ilişkin, “Bu sene seyirci katılımı inanılmaz güzeldi, çok yoğundu. Biletler neredeyse satışa çıkar çıkmaz tükendi. Bu sene ayrıca Ankara Büyükşehir Be...

 HABER: GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: EYLEM LADİN DEĞER

 

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin koordinatörü Dilek Metin Sert, dün kapanış töreni yapılan festivale ilişkin, “Bu sene seyirci katılımı inanılmaz güzeldi, çok yoğundu. Biletler neredeyse satışa çıkar çıkmaz tükendi. Bu sene ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle öğrenciler için bin tane askıda bilet dağıtmış olduk. Ankaralının ilgisi çok güzeldi. Tabii bir de yaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra, sonraki süreçte her iki seçim, ülke gündemi nedeniyle de belki insanlar oldukça bunalmışlardı. Geçen yıl da çok güzeldi ilgi ama bu sene inanılmaz bir katılım söz konusuydu. Tabii bunda en büyük etki festival direktörümüz Nil Kural’ın oya gibi işlemiş olduğu festival programınındı” dedi.

26’ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreni dün Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda yapıldı. Festivalin koordinatörü Dilek Metin Sert ve festivalin kültür-sanat asistanı Gizem Doğan ANKA Haber Ajansı’na festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“FESTİVAL DİREKTÖRÜMÜZ NİL KURAL’IN OYA GİBİ İŞLEDİĞİ PROGRAMIN ETKİSİYLE ÇOK YOĞUN KATILIMLI BİR FESTİVAL OLDU”

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin festival koordinatörü Dilek Metin Sert, festivale olan yoğun ilgiye ilişkin şunları söyledi:

“Bu sene 26’ncı yılıydı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin. Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali. Sinema Eleştirmenleri Birliği’nin de katıldığı ve ödül verdiği tek kadın filmleri festivali Uçan Süpürge. Bu sene seyirci katılımı inanılmaz güzeldi, çok yoğundu. Biletler neredeyse satışa çıkar çıkmaz tükendi. Bu sene ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bin tane öğrenciler için askıda bilet dağıtmış olduk. Ankaralının ilgisi çok güzeldi. Tabii bir de yaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra, sonraki süreçte her iki seçim, ülke gündemi nedeniyle de belki insanlar oldukça bunalmışlardı. Ondan öncesindeki pandemi tabii. Geçen yıl da çok güzeldi ilgi ama bu sene inanılmaz bir katılım söz konusuydu. Tabii bunda en büyük etki festival direktörümüz Nil Kural’ın oya gibi işlemiş olduğu festival programınındı. Filmlerin her biri birbirinden güzeldi desem gerçekten abartmış olmam çünkü tüm sinefiller için çok yoğun katılımlı bir festival oldu. Basının ilgisi çok güzeldi. Ankara’nın yanı sıra İstanbul basını da buradaydı. Dolayısıyla şahane bir festival dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim.”

“ÇOK SADIK BİR İZLEYİCİ KİTLEMİZ VAR”

Festivalin kültür-sanat asistanı Gizem Doğan da Uçan Süpürge Festivali’ne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Festivalin 26’ncı yılında dahil oldum ben, neredeyse yaşıtım festivalle. Bir sektörde sadece kadınların görünmeyen, görülmemeye çalışılan emeğini ön plana çıkaran böyle bir festivale dahil olmak çok keyifliydi. Kültür-sanat asistanı olarak dahil oldum ben ekibe daha yeni. Biletlerimizin hemen tükeniyor olması ve festivalin bu kadar ilgi görüyor olması bizi çok mutlu etti. Seyircilerimizin salondan mutlu ayrıldığını görmek ve buradaki katılım bizi çok mutlu etti aynı zamanda. Festivaller konusunda Ankara yerelinde herkesin çok ilgili olduğunu düşünüyorum açıkçası. Festivallerin iyi takip edildiğini düşünüyorum. Bizim de çok sadık bir izleyici kitlemiz var aslında. Standımıza her uğrayan geçtiğimiz senelerde katıldığı festivallerden, Uçan Süpürge vesilesiyle izlediği filmlerden bahsetti ve bu bizi çok mutlu etti. Bir çift var mesela, sanıyorum 60’larındalar ve her sene geliyorlar. Bunu takip etmek çok keyifli bir şey.”

 

 

Gündem Haberleri