SANKON’DAN, ZAMBİYA BÜYÜKELÇİSİ SIKAZWE’YE ZİYARET

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti. Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe tarafından kabul edilen SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, ziyaretinde, Türkiye Cumhuriy...

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti. Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe tarafından kabul edilen SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyeti ile Zambiya Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere değinerek, "İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla, SANKON olarak çalışmalarda bulunmaya, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile var olan iş birliğimizi geliştirmeye ve daha da güçlendirmeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti ile Zambiya Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla en kısa zamanda iki ülke arasında ekonomik iş birliği toplantısı ve iş forumu konferansı yapmak istiyoruz" dedi.

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine değinerek, Türk şirketlerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti. Büyükelçi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe, Türkiye ile Zambiya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu belirterek "Bu ilişkilerin her geçen gün daha da ileri seviyelere çıkacağına olan inancımız tamdır. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Türkiye’de seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesinden memnun olduklarını da belirten Sıkazwe, "Türk halkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçerek, iradesini ortaya koymuştur. Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu bütün dünya görmüştür. Zambiya Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyükelçiliği olarak, Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiyi kutluyorum. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla, SANKON kuruluşu ile güçlü işbirliğimiz bundan sonraki süreçte de kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Buyükelçi Sıkazwe, Zambiya Cumhuriyeti’nin Türkiye açısından Afrika kıtasına açılan bir kapı olduğunu belirterek, yatırım olanakları hakkında da SANKON heyetine bilgiler verdi. Sıkazwe, konuşmasının devamında, "Özellikle Zambiya Cumhuriyetinde enerji, İnşaat, maden, sağlık, teknoloji ve turizm gibi sektörlerde çok fazla sayıda projelere sahibiz. Türk şirketlerini bu projeleri hayata geçirmek için ülkemize davet ediyorum" dedi.

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’nun yardımcıları ve Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği diplomatları da hazır bulundu.

 

Ekonomi Haberleri