ANKARA'NIN İLK ULUSLARARASI YARI MARATONU RUNKARA, 6-8 EKİM'DE KOŞULACAK

Ankara’nın şehir merkezinde yapılacak uluslararası standartlarda ilk yarı maratonu olma özelliği taşıyan Runkara, 6-7-8 Ekim’de koşulacak. Runkara Yarı Maratonu’nun kurucusu Victoria Blyth, "Bu, Ankara'nın ilk uluslararası yarı maratonu ve ilk spor ve teknoloji fuarı. Hedefimiz, bu etkinliği şehrin ...

HABER: EREN CESUR - KAMERA: MEHMET TEVFİK MEHMETLİOĞLU

Ankara’nın şehir merkezinde yapılacak uluslararası standartlarda ilk yarı maratonu olma özelliği taşıyan Runkara, 6-7-8 Ekim’de koşulacak. Runkara Yarı Maratonu’nun kurucusu Victoria Blyth, "Bu, Ankara'nın ilk uluslararası yarı maratonu ve ilk spor ve teknoloji fuarı. Hedefimiz, bu etkinliği şehrin kültürel takviminin bir parçası yapabilmek. Bu projenin üzerinde 2 yıldır çalışıyoruz. Runkara, başlangıçtan beri farklı kurumlardan çok fazla destek gördü. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından sporcuların katılımını bekliyoruz" dedi.

Başkent’in şehir merkezinde yapılacak uluslararası standartlarda ilk yarı maraton olacak Runkara, 6-7-8 Ekim’de Söğütözü Caddesi’nde koşulacak. 4 binin üzerinde profesyonel ve amatör atletin katılımı beklenen Runkara, yarı maraton, meydan okuma koşusu, eğlence koşusu ve aile koşusu olarak dört farklı etaptan oluşacak. Amatör sporcuların birbirlerine meydan okuyabileceği 10,4 km'lik meydan okuma koşusu ve 4,2 km'lik eğlence koşusu ile her düzeyde sporcu etkinliğe katılım gösterebilecek.

Runkara Yarı Maratonu için bugün tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Runkara Yarı Maratonu’nun kurucusu Victoria Blyth, RunCzech’in kurucusu Carlo Capalbo, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sercan Çığgın ve Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan katıldı. Victoria Blyth, şunları söyledi:

"HEDEFİMİZ, BU ETKİNLİĞİ ŞEHRİN KÜLTÜREL TAKVİMİNİN BİR PARÇASI YAPABİLMEK"

"Bu, Ankara'nın ilk uluslararası yarı maratonu ve ilk spor ve teknoloji fuarı. Hedefimiz, bu etkinliği şehrin kültürel takviminin bir parçası yapabilmek. Bu projenin üzerinde 2 yıldır çalışıyoruz. Runkara, başlangıçtan beri farklı kurumlardan çok fazla destek gördü. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından sporcuların katılımını bekliyoruz. Ayrıca dünya çapındaki elit atletleri de davet edeceğiz. Runkara, şehir merkezindeki ilk spor ve teknoloji fuarı ile herkes için çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapacak."

"KAZANAN, YARIŞI TAMAMLAYAN HERKES OLACAK"

Blyth'ten sonra söz alan RunCzech’in kurucusu Carlo Capalbo da şöyle konuştu:

"İki yıl önce Victoria, bir vizyon ortaya koydu. Bu vizyon da Ankara'da büyük bir etkinlik yapmaktı. Şehirdeki herkesin katılacağı ve yararlanacağı bir parti yapmaktı. Bu etkinliği sürdürmek ve yukarıya taşımak istiyoruz. Tüm sporlarda genellikle en yetenekli, en iyisi ya da en çok çalışanı sadece birinci olur ve bu, sporun kanunudur. Ankara Yarı Maratonu’nda bunu değiştirmeyeceğiz, çünkü bu maraton en üst seviyeye çıkacak. Şunu söyleyebilirim ki en iyi isimler Ankara'ya gelecek ve burada yarışacak. En yüksek seviyedeki sportif etkinliği yapacağız ama burada özel olan şey; burada kazanan, sadece birinci olan olmayacak. Kazanan, bu yarışı tamamlayan herkes olacak."

"BU ADIMIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise şunları söyledi:

"AIMS ve Dünya Atletizm Federasyonu'nun akredite ettiği bir parkur olarak ilk defa düzenlenecek. Bu organizasyonun 2 yıldır hazırlık safhasının devam ediyor olması ve buraya kadar gelmiş olması çok önemli. 50 yıl önce İstanbul Maratonu'nu, 6 kişinin Boğaz Köprüsü'nü koşarak geçip ‘Burada bir maraton koşalım’ diye başlattıkları, bugünse 200 binlerin koştuğu dünyanın en önemli maratonlarından biri olan İstanbul Maratonu gibi Ankara'da da bu işe gönül veren RunCzech ekibi böyle bir adım attı. Biz de bu adım içerisinde Türkiye Atletizm Federasyonu olarak, bunu devletimizin ve sporcularımızın katkısıyla geliştirmeyi, bunu birlikte yürütmeyi arzu ediyoruz. Ankara'da yapılacak bu yarı maraton etkinliğinin hem Ankara'daki spor sevgisine hem spor kültürüne hem de halkın daha fazla sporla ilgili, sadece seyirci olarak değil, sporu yapan olabilmesi için bir adımdır. Biz, bu adımın sonuna kadar yanındayız."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sercan Çığgın da "Ankara'da bu üst düzey organizasyonu yapmanın hem heyecanı hem de mutluluğunu yaşayacağız. Uluslararası etkinlikler, yapılan şehirlerde, ülkelerde hem sporun geliştirici yanını hem de özendirici yanını ortaya koyar, ev sahibi şehirlerde bir katma değer yaratır. Biz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, insan kaynağımız, mekansal anlamdaki zenginliklerimiz ve araç gereçlerimizle etkinliğimize tüm gayretimizle, çabamızla ortak olacağız" dedi.

Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ise "Başkentler; kültürleriyle, sanatlarıyla, sporlarıyla, siyasetleriyle kendilerini duyururlar ve marka kent olurlar. Marka kent olmakta ya da başkent vurgusu ön plana çıkarmakta sporun da etkisi çok büyük, biz bunu başlangıcını yapıyoruz. Başlangıçta emeği geçen her bir kişiye, her bir kuruma sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Gündem Haberleri