TGC 2023 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında, 47 yıldır verilen Sedat Simavi Ödülleri için başvurular başladı. Başvurular 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 17.00’de sona erecek. ...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında, 47 yıldır verilen Sedat Simavi Ödülleri için başvurular başladı. Başvurular 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 17.00’de sona erecek. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 47 yıldır verilen ödüller için başvurular başladı. TGC Sedat Simavi Ödülleri için başvurular 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 17.00’de sona erecek. 

TGC Sedat Simavi Ödülleri; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor olmak üzere dokuz dalda veriliyor. Ödül dallarının sayısı ve Seçici Kurul Üyeleri, her yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. Ödüllerle ilgili duyurular gazete ilanları yoluyla da yapılıyor. Ödül Sekreterliği tarafından 3 bin 500'den fazla öğretim kurumu ve kuruluşa elektronik posta ile mektup gönderilip ödüller için adayları varsa bildirmeleri isteniyor. Sedat Simavi Ödülleri’ne aday olabilmek için çeşitli şartlar aranıyor.

ÖDÜLLER ARALIK AYINDA TÖRENLE VERİLECEK

Ödüller her yıl Aralık ayında düzenlenen törenle dağıtılıyor. Ödül kazananların isimleri medya yolu ile duyurulurken ödül kazananlara, Sedat Simavi'nin küçük bir heykeli ve Ödül Belgesi, övgüye değer görülenlere de plaket ve övgü belgesi takdim ediliyor.

 

Gündem Haberleri