TAYAD'LI AİLELER İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI: "HAPİSHANELERDEKİ TECRİT VE İŞKENCENİN KARŞISINDAYIZ"

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), İstanbul Adliyesi 'nin önünde basın açıklaması yaparak hapishanelerdeki koşullara tepki gösterdi. Dernek temsilcisi Mehmet Güvel, “Hapishanelerdeki tecrit ve işkencenin karşısındayız. İktidar, halkın açlığını tecritle ve işkenceyle kapatmaya...

SİNEM NAZLI DEMİR

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), İstanbul Adliyesi 'nin önünde basın açıklaması yaparak hapishanelerdeki koşullara tepki gösterdi. Dernek temsilcisi Mehmet Güvel, “Hapishanelerdeki tecrit ve işkencenin karşısındayız. İktidar, halkın açlığını tecritle ve işkenceyle kapatmaya çalışıyor” dedi.

TAYAD’lı aileler, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı dernek adına okuyan Mehmet Güvel, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ve tecrit uygulamasına dikkat çekti ve “AKP, 85 milyonluk ülkeyi büyük bir hapishaneye çevirmek istiyor, buna izin vermeyeceğiz. İktidarlar, ülkeleri emperyalizminin sömürüsüne açmak için ilk önce devrimcilere saldırır, çünkü önündeki gerçek tek engel devrimcilerdir” ifadelerini kullandı.

"PENCERELERDE KALIN DEMİR PARMAKLIKLAR VAR VE HAVALANDIRMA YOK"

Hapishanelerdeki koşullardan da bahseden Güvel, TAYAD’a birçok farklı cezaevinden gelen mektuplarda mahkumların yazdıklarını okudu. Güvel, “5 aydır F tiplerinden Y ve S tiplerine sürgün edilen tutsaklar, yazdıkları mektuplarda ve ailelerine aktardıklarında yeni tecrit hapishaneler gerçeğiyle ilgili şunları söylüyorlar: ‘Buralar üç ve tek kişilik hücreler. Bir insan iki elini yana açıp ayaklarını uzattığında hem kollarınız hem başınız hem de ayaklarınız karşılıklı duvarlara değiyor. Pencerelerde kalın demir parmaklıklar var ve elek sıklığında havanın bile girmesini engelleyen demirlerle kapatılmış. Üç katlı olan bu hapishanelerin hücrelerine ait havalandırmaları yok. Ortak havalandırmalara günde 1,5 saat çıkabiliyorsunuz" diye konuştu.

"HAPİSHANELERDEKİ TECRİT VE İŞKENCENİN KARŞISINDAYIZ"

Hapishanelerdeki işkence iddialarına da değinen Güvel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün biz TAYAD'lı aileler olarak iktidarın halkın açlığını tecritle ve işkenceyle kapatmaya çalıştığını biliyoruz. Bu gerçeği bugün hepimiz daha yakıcı hissediyor, saldırıların karşısında duracağımızı haykırıyoruz. AKP iktidarı tutuklamalarla, hapishanelerle, işkencelerle halkı teslim almaya çalışıyor, kendi sömürü düzenini bu baskılarla uzatabileceğini düşünüyor. F tipi, Y tipi, S tipi ve yüksek güvenlikli hapishaneler katletme politikasının bir parçasıdır. Hapishanelerdeki tecrit ve işkencenin karşısındayız. Haklı ve meşru olan biziz. Biz kazanacağız.”

Gündem Haberleri