SOL PARTİ MİLAS İLÇE ÖRGÜTÜ: “YANGIN SÖNDÜRME ARAÇLARININ VATANDAŞLARA KARŞI KULLANILMASI SKANDALDIR”

SOL Parti Milas İlçe Örgütü, Milas Orman Müdürlüğü önünde; “Barışçıl eylemlerini sürdürmekte olan kadın vatandaşlarımıza, güvenlik güçleri tarafından iki adet TOMA ile orantısız güç kullanarak müdahalede bulunulmuş fakat bu da yetmemiş, Orman Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme aracı da onlara katıla...

SOL Parti Milas İlçe Örgütü, Milas Orman Müdürlüğü önünde; “Barışçıl eylemlerini sürdürmekte olan kadın vatandaşlarımıza, güvenlik güçleri tarafından iki adet TOMA ile orantısız güç kullanarak müdahalede bulunulmuş fakat bu da yetmemiş, Orman Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme aracı da onlara katılarak, vatandaşlarımıza yüksek basınçlı, ilaçlı su sıkmıştır. Orman yangın söndürme araçlarının vatandaşlara karşı, sağlıklarını ve güvenliklerini tehlikeye atacak şekilde kullanılması tam bir skandaldır. Sorumlular hakkında derhal idari ve hukuki işlem yapılmalıdır” açıklamasını yaptı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda 24 Temmuz günü başlayan ağaç kesimi sonrası bölgedeki doğa katliamına karşı köylülerin ve çevrecilerin mücadelesi devam ediyor. SOL Parti Milas İlçe Örgütü, bugün Milas Orman Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Milas İlçe Başkanı Hüseyin Yorulmaz, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yorulmaz açıklamasında şunları söyledi:

ORMAN ALANI GERİ DÖNDÜRÜLEMEYECEK BİR ÇÖL HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”

“Endemik türler ve bölge için kritik öneme sahip su kaynaklarını da barındıran orman alanı geri döndürülemeyecek bir çöl haline getirilmeye çalışılmaktadır. Kıyımdan sorumlu şirketin ağaçlandırma yaptığı ile ilgili iddialar asılsızdır. İş makineleri bölgeyi derhal terk etmeli ve alan rehabilite edilmelidir. Kendi yaşam alanlarını korumaktan başka gayeleri olmayan köylülerimize ve doğa savunucularına karşı biber gazı, cop ve TOMA'lar ile orantısız güç kullanılmış, atılan tekme, yumruk ve coplardan dolayı çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Tüm bu yaşananların sorumluları Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Muğla Valiliği’dir.

GÖSTERİLERE KARŞI YAPILAN BU TUTUM HAKSIZ VE HUKUKSUZDUR”

Henüz yasal süreç tamamlanmamışken Limak ve İÇTAŞ ortaklığında yapılan bu doğa talanına izin verilemez. Devletin kurumlarının şirketler lehine ve kendi halkına karşı kalkan olmaya çalışması da kabul edilemez. Bu kurumlarımızı kamunun haklarını, çıkarlarını koruma yönündeki asli görevlerine dönme konusunda çağrıda bulunuyoruz. Sadece doğasını ve yaşam alanlarını korumaya çalışan, Anayasa'mızın ve yasalarımızın verdiği görev ve yetkilere dayanarak yapılan bu barışçıl gösterilere karşı yapılan bu tutum son derece haksız ve hukuksuzdur.

YANGIN SÖNDÜRME ARAÇLARININ VATANDAŞLARA KARŞI KULLANILMASI SKANDALDIR”

29 Temmuz 2023 Cumartesi günü, sabah saatlerinde, Milas-Ören karayolu Akbelen Mevkii kavşağında, barışçıl eylemlerini pasif olarak sürdürmekte olan kadın vatandaşlarımıza, güvenlik güçleri tarafından yine iki adet TOMA'nın yüksek basınçlı suyu ile orantısız güç kullanarak müdahalede bulunulmuş fakat bu da yetmemiş, Orman Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme aracı da onlara katılarak, vatandaşlarımıza yüksek basınçlı, ilaçlı su sıkmıştır. Aracın plaka bilgileri de mevcuttur. Orman yangın söndürme araçlarının vatandaşlara karşı, sağlıklarını ve güvenliklerini tehlikeye atacak şekilde kullanılması tam bir skandaldır. Dünyada eşi benzeri yoktur. Sosyal medyada ilgili fotoğraf ve video görüntüleri açıktır. Vatandaşlarımıza yapılan bu eziyet kabul edilemez. Sorumlular hakkında derhal idari ve hukuki işlem yapılmalıdır.”

 

Gündem Haberleri