DEMOKRAT PARTİ ANKARA İL BAŞKANI ERKİN DELİKANLI: ANKARA ŞEHİR HASTANELERİNDE TRAVMA AMELİYATLARI DURDURULDU MU?

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Şehir Hastanelerinde travma ameliyatlarının durduğu yönünde iddialar olduğunu aktardı. Kol ve bacağı kırık olan hastaların, acil servislerde yaşanan tedarik sorunları nedeniyle ameliyatlarını bek...

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Şehir Hastanelerinde travma ameliyatlarının durduğu yönünde iddialar olduğunu aktardı. Kol ve bacağı kırık olan hastaların, acil servislerde yaşanan tedarik sorunları nedeniyle ameliyatlarını beklemek zorunda kaldığını belirten Delikanlı, ayrıca, hasta yakınlarının doktorlarla karşı karşıya getirildiğini ve bu durumun vatandaşları tedirgin ettiğini ifade etti.

Delikanlı, sağlıkta tasarruf yapılmaması gerektiğini belirterek yetkililerin sorunlara çözüm bulması için çağrıda bulundu. Delikanlı, "Hava ambulansı ile dünyanın öteki ucundan vatandaşını getirip algı yöneten atanmışlar, makamının arkasındaki hastaneye sahip çıkamıyor" dedi. 

KOCA VE ŞİMŞEK'E ÇAĞRI

Ayrıca, firmaların ürünlerini hastane raflarına koyamamalarının da dikkat çekici bir durum olduğunu belirten Delikanlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ekonomi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunarak, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmalarını ve sorunları çözüme kavuşturmalarını istedi.

Delikanlı, kamu sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin korunması gerektiğini de vurgulayarak, halkın sağlık konusunda mağduriyet yaşamaması için yetkililerin gereken adımları atmasını talep etti.

Gündem Haberleri