ADIYAMAN’DA ÇİFTÇİ İLE KOOPERATİF ARASINDA SU TARTIŞMASI. ÇİFTÇİ, 'BORCUMU ÖDEMEME RAĞMEN SUYUMU KESTİLER' DEDİ; KOOPERATİF BAŞKANI 'BORCUNU ÖDESE MAKBUZU ALMIŞTIR" YANITINI VERDİ

Adıyamanlı çiftçi Şerif Çakallı ile sulama kooperatifi arasında “Borcunu ödedin, ödemedin” tartışması yaşanıyor. Çakallı, borcunu düzenli olarak ödediğini ancak makbuz verilmediğini ileri sürerek, “Borcum var diye su vermiyorlar. Su verilmezse 40 dönüm ekili pamuğum kuruyacak ve yaklaşık 500 bin TL ...

Adıyamanlı çiftçi Şerif Çakallı ile sulama kooperatifi arasında “Borcunu ödedin, ödemedin” tartışması yaşanıyor. Çakallı, borcunu düzenli olarak ödediğini ancak makbuz verilmediğini ileri sürerek “Borcum var diye su vermiyorlar. Su verilmezse 40 dönüm ekili pamuğum kuruyacak ve yaklaşık 500 bin TL zarara uğrayacağım’’ dedi. Yukarı Söğütlü ve Aşağı Söğütlü Köyleri Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Şerif Polat ise Çakallı’nın dava açtığını belirterek, “25 bin TL borcu kaldı. ‘Para gelsin suyunu verelim’ dedik. Kendisi borcumu ödedim diyor ama ödediyse makbuzunu almıştır. Ödememiş ki makbuzu kalmıştır” diye konuştu.

Adıyaman’ın Besni Yukarı Söğütlü köyünde çiftçilik yapan Şerif Çakallı, su borcunu ödemesine karşın Yukarı Söğütlü ve Aşağı Söğütlü Köyleri Sulama Birliği Kooperatifi tarafından suyunun kesildiğini ileri sürdü. Çakallı, şunları söyledi:

“Düzenli olarak her yıl su borcumu ödüyorum ve ödememe rağmen bana ne makbuz, ne fiş ne de bir belge veriyorlar. Yaklaşık 40 dönümlük araziye pamuk ektim. Pamuğu sulayacağım fakat borcum var nedeniyle su verilmemektedir. Daha doğrusu su vermek istemiyorlar. Su verilmediği takdirde pamuğum kuruyacak ve 400 ila 500 bin TL gibi bir zararım olacak. Kaymakamlığa, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve DSİ’ye başvuruda bulundum fakat cevap veren olmadı. Sadece bana su verilmiyor fakat köy halkının hepsi şikayetçi. Her sene biz çiftçiler aynı problemi yaşıyoruz. Suyun yanımızda olmasına rağmen bizlere su verilmiyor fakat 5 kilometre aşağıya kaçak su satılıyor. Su parasını ödememize rağmen ben ve diğer çiftçilere su parasını ödediğimize dair herhangi bir belge verilmiyor. Kooperatifin iddia ettiği ise su parasını vermedin diyorlar. Ben su parasını vermeme rağmen bana herhangi bir evrak ve belge verilmedi. Bu benim ve köy halkının verdiği paralar nereye gidiyor ve ne yapılıyor?

“BÜTÜN EMEKLERİM BOŞUNA GİDECEK”

20 yıldır köyümüzde kooperatif var. Fakat hiçbir hizmetleri ve mektup gidecek yerleri dahi yok. Su vermediler ben iki yıl boyunca kendi imkanlarımla su motoru ile su taşıyıp arazimiz sulamak için 500 litre mazot yaktım. Paralar makbuz verilmeden toplanıyor ama bu paralar ne yapılıyor ve nereye ve de kimin cebine gidiyor bilmiyoruz. Bu yıl da dönümüne 500 TL istiyorlar. Tarlamın her iki tarafında su olmasına rağmen ekili pamuğumu sulayamıyorum ve gözler önünde kuruyor. Bütün emeklerim boşa gidecek ve en az 500 bin TL zarara uğrayacağım. Bizim tek geçim kaynağımız çiftçilik. Yetkililerden konuya el atmalarını ben ve köy halkının su sorununun çözülmesi konusunda yardımcı olmalarını rica ediyoruz.”

KOOPERATİF BAŞKANI: "BORCU VAR"

Aşağı ve Yukarı Söğütlü Köyleri Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Şerif Polat ise Çakallı’nın iddiasına karşı “Geçen yıldan borcun var, git borcunu yatır ve bekçiyi gör sıranı al sulamanı yap dedim. Kendisi bizi İlçe Tarım Müdürlüğü’ne şikayet etmişti. Tarım Müdürü beni aradı ve geçen yıldan borcu olduğunu belirttim. Konu mahkemeye taşınmış ve mahkeme ne karar verirse. Ben kendisine gereken ne ise söyledim. Konu da mahkemeye taşınmış fakat bizim evraklarımızda mevcut. Geçen yıldan borcu var. Borcundan dolayı 15 bin TL banka hesabına attı ve 25 Bin TL borcu kaldı. Sonra da biz su vermedik. Para gelsin suyunu verelim dedik. Kendisi borcumu ödedim diyor ama ödediyse makbuzunu almıştır. Ödememiş ki makbuzu kalmıştır" dedi.

Gündem Haberleri