AVCILAR BELEDİYESİ 17 AĞUSTOS’UN 24. YILINDA İLÇEDEKİ 1999'UNCU RİSKLİ BİNAYI DA YIKTI

Avcılar'da 17 Ağustos Depremi’nin 24. yılında kentsel dönüşüme giren 2006 binadan 1999'uncusu da yıkıldı. Kentteki riskli binaları yıkarak hayat kurtarıklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Riskli hiçbir bina kalmayana kadar gece gündüz çalışacağız'' dedi.

Avcılar'da 17 Ağustos Depremi’nin 24. yılında kentsel dönüşüme giren 2006 binadan 1999'uncusu da yıkıldı. Kentteki riskli binaları yıkarak hayat kurtarıklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Riskli hiçbir bina kalmayana kadar gece gündüz çalışacağız'' dedi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24’üncü yılında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar Avcılar’da düzenlenen bir dizi programla anıldı. Anma töreni öncesinde depremde çekilmiş fotoğraf ve gazete manşetlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi sonrasında Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve AFAD İstanbul Deprem Müdürü Kemal Duran ile söyleşi programı gerçekleştirilerek vatandaşlar acil durum ve deprem hakkında bilgilendirildi.

24 yıl önce binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara Depremi’nin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden sürdüren Avcılar Belediyesi de 17 Ağustos 1999 depreminin 24. yılında kentte yenilenme sürecine giren 2006 binadan 1999’uncusunun yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile birlikte yıkımlara katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında toplamda 100 bin vatandaşın riskli yapılardan kurtarıldığını belirtti. Depreme dayanıklı bir kent için hızla yol aldıklarını dile getiren Hançerli konuşmasına, şöyle devam etti: 

“Yıkacağımız 1999. bina, hemen akabinde 2 bini de ekleyeceğiz. Bugün yıktığımız binada 17 dairede yaklaşık 70 insan yaşıyor. 70 Avcılarlı riskli ve tehlikeli bir yapıdan çıktı, güvenli yerlerde yaşamaya başladı. Tabii 1999-2000 binayı  düşündüğümüzde ve bu sayılar 100 bine yaklaştı ve 100 bin kişinin hayatını kurtardık. Depreme hazırlıkta asıl mesele risk yönetimi. İşte bu çalışma risk yönetimdir. Riski azaltmaya yönelik çalışmalar aradan geçen 24 yılda açık söylemek gerekirse tüm Türkiye'de yeterince hazırlık, yeterince çalışma yapılmamış olduğu Kahramanmaraş depreminde tekrar kanıtlandı. Türkiye’mizin ivedi bir şekilde hazırlanması lazım. İşte bunun için Ekrem Başkan’ımızın ifade ettiği bir seferberliğe ihtiyacımız var. Kamunun, merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin ve diğer dün paydaşların işbirliği halinde ortak çalışmamıza acil ihtiyaç var. Elimizden geleni yapıyoruz var gücümüzle çalışıyoruz ve merkezi yönetimde doğru yöntemlerle çalışmaya, doğru çözümler üretmeye ihtiyacımız var. 17 Ağustos'u hayat kurtararak anıyoruz, binalar yıkarak ve dolayısıyla insanları yaşama bağlayarak anıyoruz . Bu kentte riskli  hiçbir bina kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Yurt Haberleri