YAŞAMINI YİTİREN BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TOPÇUOĞLU İÇİN BELEDİYEDE TÖREN DÜZENLENDİ… İMAMOĞLU: “ÜST SEVİYEDE KENDİNİ İŞİNE ADAMIŞ BİR İNSAN OLARAK TANIDIM”

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Ender Topçuoğlu için belediyenin hizmet binası önünde tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Topcuoğlu için “Belediyecilikte çok az rastlanan, gerçekten bu kadar üst seviyede kendini işine adamış bir insan olarak tanıdım” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da “Bürokrat olması, 33 senedir Beşiktaş’a hizmet vermesi, tabii ki Beşiktaş’ın en büyük değerlerinden bir tanesi” diye

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Ender Topçuoğlu için belediyenin hizmet binası önünde tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Topcuoğlu için “Belediyecilikte çok az rastlanan, gerçekten bu kadar üst seviyede kendini işine adamış bir insan olarak tanıdım” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da “Bürokrat olması, 33 senedir Beşiktaş’a hizmet vermesi, tabii ki Beşiktaş’ın en büyük değerlerinden bir tanesi” diye konuştu.

Makamında önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Ender Topçuoğlu için bugün uzun yıllar çalıştığı Beşiktaş Belediyesi’nde tören düzenlendi. Belediyenin Levent’teki hizmet binası önünde yapılan törene CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, siyasi parti temsilcileri, belediye çalışanları ve Topçuoğlu’nun sevenleri katıldı. Topçuoğlu’nun vasiyeti üzerine törende Aşık Mahzuni Şerif türküleri çalındı.

RIZA AKPOLAT: ONUNLA İLGİLİ NE SÖYLESEK AZ KALACAK

Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, üzüntülerini dile getirdi. Akpolat, şunları söyledi:

“İnanması çok güç bir gün. Dünden beri konduramıyoruz, inanmıyoruz. Onunla ilgili ne söylesek az kalacak çünkü dünden beri, dün o kötü haberi aldığımız andan itibaren hayatına dokunduğu herkes, yüzlerce hatta binlerce insan aradı, taziyelerini iletti. Hepsi çok çalışkanlığından, insanlığından bahsetti. Gerçekten de bürokrat olması, 33 senedir Beşiktaş’a hizmet vermesi, tabii ki Beşiktaş’ın en büyük değerlerinden bir tanesi. Hayatına dokunmadığı hiç kimse yok. Sokağına dokunmadığı hiçbir mahallesi yok Beşiktaş’ta Ender abimizin. Benim için de hem bir yol arkadaşı hem bir ağabey hem bir baba, en büyük uyarıları yapardı. Her kararı almadan önce mutlaka onunla bir araya gelir, istişare ederdik. Onun için herhalde bir şeyi söylemem yeterli olacak. Ender abi biliyorsunuz gerçi ama hani daha iyi anlamanız açısından. Bu kötü olayın olduğu gün sabah saat 06.30’da belediyedeydi. İşte burada birtakım Beşiktaş’ın değişik yerlerindeki çalışmaları inceliyordu ve sabah 07:30’da bana, o yapılan çalışmalarla ilgili hem fotoğrafları hem bilgilendirmeleri atmıştı. Dolayısıyla Beşiktaş aşığı, işine aşık, gerçekten Beşiktaş’a aşık, insanına aşık bir abimizi kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Artık kelimeler anlamsız kalıyor denilen yerdeyiz. Gerçekten iki gündür bunu yaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve onun adını Beşiktaş’ta nefes aldığımız sürece de yaşatacağız. Bununla ilgili her şeyi yapacağız. Tüm Beşiktaş’ımızın, belediyemizin başı sağ olsun.”

İMAMOĞLU: İŞİNE ODAKLI, ÇOK ÇALIŞKAN BİR İNSAN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da duygularını şöyle anlattı:

“Tabii ki çok üzüntülüyüz fakat hepinizin huzurunda birkaç şey söylemek istedim çünkü kıymetli başkanımızı, Ender Bey’i ben de belediye başkanlığı mesaimizde tanıdım. Bu duygularımı sizlerle paylaşmayı hem bir sorumluluk olarak gördüm hem de insan olarak onun arkasından bunları söylemeyi kendime bir borç bildim. İşine odaklı, çok çalışkan, her hususu titizlikle takip eden, gittiğimiz her saha kontrolünde ya da saha çalışmasında Büyükşehir Belediyemizin burada takip ettiği işleri en az bizim kadrolarımız kadar takip eden, hassasiyetle, titizlikle soruları soran ya da yön veren tarafıyla belediyecilikte çok az rastlanan, gerçekten hani bu kadar üst seviyede kendini işine adamış bir insan olarak tanıdım. Bu duygularımın hem siz kıymetli mesai arkadaşları hem çok değerli belediye başkanımız ve de ailesi tarafından bilinsin istedim. Umuyorum hakkını helal etmiştir. Genç yaşta kaybettik. Mekânı cennet olsun. Elbette dualarımız onunla. Burada her çalışma arkadaşına, çok kıymetli ailesine sabır diliyoruz. Duamız kendisiyle. İyi ki kendisini tanıdık. Yolu açık olsun. Mekânı cennet olsun.”

Ender Topçuoğlu’nun cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Giresun Şebinkarahisar’a uğurlandı.

 

Gündem Haberleri