ELAZIĞLI GENÇ, BİR YANDAN PAZARCILIK YAPIYOR BİR YANDAN DA KİTAP YAZIYOR

Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan 26 yaşındaki Emrullah Naz, yazdığı 'Gerçek Kabus' kitabı ile geçen günlerde düzenlenen Elazığ Kitap Fuarı’nda okuyucuları ile buluştu. Kitap okuyarak yazma fikrinin oluştuğunu söyleyen Emrullah Naz, "Zor bir süreçti ama kitabı yazarken o zorluk hiç gözüme gelmedi. Çünkü edebiyat insanı bağımlı yapıyor. Ben üretmek istiyorum" dedi.

Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan 26 yaşındaki Emrullah Naz, yazdığı 'Gerçek Kabus' kitabı ile geçen günlerde düzenlenen Elazığ Kitap Fuarı’nda okuyucuları ile buluştu. Kitap okuyarak yazma fikrinin oluştuğunu söyleyen Emrullah Naz, "Zor bir süreçti ama kitabı yazarken o zorluk hiç gözüme gelmedi. Çünkü edebiyat insanı bağımlı yapıyor. Ben üretmek istiyorum" dedi.

Elazığ'da yaşayan ve liseden bu yana pazarcılık ile geçimini sağlayan 26 yaşındaki Emrullah Naz, İnönü Üniversitesi Adalet Bölümü’nü bitirdiğini ancak iş bulamadığı için pazarcılık mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Naz, "Her zaman önemli olan ilk adım. Genelde işte bu konuda üşengeçlik çok görüyorum. Yani şunu söyleyeyim ben kitap okuyan bir insan değilim, okumaya  zamanım yoktu okuyacak kitabım da yoktu ben bu hayali kurduğumda cebimde hiçbir şey yoktu sadece hayalim vardı. İlk adımı attım kitap okumayla başladım" diye konuştu.

"PAZARDA BOŞ OLDUKÇA KİTAP OKUYORUM"

Emrullah Naz şunları söyledi:

"Bu hikaye önce okuma ile başladı. Sonra yazma ile devam etti. Bizler Elazığ’da düzenlenen kitap fuarından sonra tekrar işlerimizin başına geldik. Tabii ki de zor oluyor. Bir taraftan devam eden hayatım var ve çalışıyorum diğer taraftan ikinci kitabın hazırlığını yapıyorum. Zor oluyor ama edebiyatta ben şunu gördüm; insanı bağımlı yapıyor. Şahsım adına söyleyeyim hiç bir zorluk gözümüzün önüne gelmiyor. Dediğim gibi üretmek istiyorum çünkü dünyada böyle pazarlar var bir stantta da bizim ülkemizin bayrağı dalgalansın istiyorum. Bunu sadece kendi adıma istemiyorum inşallah bizden biri olur çünkü edebiyat bizim kültürümüzdür ona sahip çıkmak onu hak ettiği yerlere taşımak bizim en büyük sorumluluğumuz. Bir gece ansızın bir kitap yazma isteği doğdu içime. Sonra şunu fark ettim. Normalde aslında çok kitap okuyan bir insan değildim. Okuma ile sonradan tanıştım. Okudukça kendimdeki eksiklikleri gördüm. Sonra bu eksikliklerimi tamamlamaya çalıştım. Aynı zamanda çalışmaya da devam ediyordum. Pazarda boş oldukça okuyordum, notumu tutuyordum. Pazarda çok büyük bir ilham aldım çünkü buraya farklı farklı insanlar geliyor, farklı yönlerini keşfediyorum, buradaki işleyiş gözüme çarptı, onu kaleme aldım. Ondan sonrasından buraya gelen büyüklerim ile sohbet ediyordum, onların görüşlerini alıyordum. Onlara aktarmaya çalıştım. Biraz daha gerçeği irdelemeye çalıştım. Öyle devam ettim. 4 buçuk yılın sonunda kitabımı çıkardım.

"HER ZAMAN ÖNEMLİ OLAN İLK ADIMI ATMAK"

Her zaman önemli olan ilk adım. Genelde işte bu konuda üşengeçlik çok görüyorum. Yani şunu söyleyeyim ben kitap okuyan bir insan değilim, okumaya  zamanım yoktu okuyacak kitabım da yoktu. Ben bu hayali kurduğumda cebimde hiçbir şey yoktu sadece hayalim vardı. İlk adımı attım kitap okumayla başladım. Biraz daha çok sabırlı oldum. Biraz daha zaman kendime yaratmaya çalıştım. Yeri geldi uykumdan fedakarlık yaptım. Pazar gibi bir ortamda notumu tutuyordum, kitap okuyordum. Yeri geliyordu, dalga konusu oluyordum. Bizim buralarda bir tabir vardır; 'Bu deli kim, kendine Konfüçyüs süsü vermiş' diye. Yani sadece aklınızdaki hayalinize sığının, o yönde adımlar atın. Başarmak için gerçekten de hiçbir engel kalmıyor. Ben kitap okuyan bir insan da değildim. Kitap okumaya zamanım da yoktu. İsteyince oluyor.

"DÜNYANIN DÜZENİNİ BOZAN KAPİTALİZMİ ELEŞTİRDİM"

Kitabımın adı 'Gerçek Kabus'. Başlıkta da çok mesaj verdim mesela gerçeğin bitişi kabusun başlangıcıdır. Şöyle; sevgi gerçektir ama bittiğinde kabus olur. Kalp gerçektir bittiğinde kabus olur. Beş öykü ile kitabımı çıkardım ama konu olarak birbirinden bağımsız. Bir öykümde de maalesef dünyanın düzenini bozan kapitalizmi eleştirdim. Diğer öykülerimden biri de 'Kim Suçlu' adında pazarı anlattım. Burada daha çok gerilim olur aslında biraz daha çok toplumdaki sorunları ele almaya çalıştım. Bu sorunlara çözüm üretmeye çalıştım çünkü sanat her zaman umuttur bende o umuda sığınarak elimden geldiğince mücadele ediyorum. İkinci kitabım biraz daha çok üstüne düşeceğim bir eser olacak. Gerçekten de güveniyorum çok üst düzey bir şey yapmaya çalışacağım çünkü dediğim gibi ben hedefimi büyük tuttum. O yönde ilerleyeceğim ben 100 basamaklı bir merdiven çizdim kendime ilk basamağım 'Gerçek Kabus' oldu. Devamında da üstüne ekleyeceğim.

"EMRULLAH NAZ BİZLERE DE OKUMA ŞEVKİ KAZANDIRDI"

Emrullah Naz’ın işvereni Mustafa Durgun da Emrullah’ın  hem çalışıp hem kitap yazarak ideallerini gerçekleştirmesinden dolayı memnun olduğunu belirtti. Durgun, Emrullah Naz’ın gençlere örnek olduğunu ve onun yazmasının kendilerine de okuma şevki verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Emrullah hem çalışıyor hem kitap yazıyor bizim için sıkıntı değil tam tersine gurur verici bir olay. Kendisiyle iftihar ediyoruz yani böyle bir güzelliği, böyle bir cesaretin kendisinde olduğu için. Çok memnunuz bu durumdan. Dürüst çalışkan bir arkadaşımız. Zaten bizim arkadaşlığımız çocukluğumuza dayanıyor. Kendisindeki bu azim bizlere de kitap okuma şevki veriyor. İnşallah bizler de onun kitabıyla başladığımız okumaya devam edeceğiz ama bizim yazarımız o. Onun gibi olamayız. Kendisinden umutluyuz. Çalışıyor, emek veriyor, uykusuz olduğu günler olsa bile kalkıp işe geliyor çünkü azimli bir arkadaşımız. Gençlere mükemmel bir örnek oldu. Pazarda bir ilk, pazarda olmadı böyle bir olay. Elazığ’a da gurur verici bir isim oldu kendisi. İnşallah başka kitaplarla da kariyerini devam ettirir.”

 

 

 

Yurt Haberleri