İŞ DÜNYASINDA EN SIK KULLANILAN KISALTMALAR VE DEYİŞLER

İş dünyasında hız ve etkili iletişim, iş maillerinin temelini oluşturur. Bu iletişim aracının başarılı olabilmesi için, iş dünyasının dinamiklerine uygun kısaltmalar ve deyişler kullanmak önemli bir faktördür.

İş dünyasında hız ve etkili iletişim, iş maillerinin temelini oluşturur. Bu iletişim aracının başarılı olabilmesi için, iş dünyasının dinamiklerine uygun kısaltmalar ve deyişler kullanmak önemli bir faktördür.

İş dünyasında hız ve etkili iletişim, iş maillerinin temelini oluşturur. Bu iletişim aracının başarılı olabilmesi için, iş dünyasının dinamiklerine uygun kısaltmalar ve deyişler kullanmak önemli bir faktördür. İşte bu noktada, doğru ifadeleri kullanmak, iş maillerinizin net, anlaşılır ve profesyonel olmasını sağlamak için kritik bir rol oynamaktadır. Şirketlerin tüm süreçlerinde, hızlı ve etkili iletişim için kullanılan kısaltmalar genellikle İngilizcedir. Resmi İngilizce olarak ifade edilen bu kısaltmalar, günlük İngilizceden farklı olsa dahi, çalışanlar tarafından bilinmesi gereken önemli ifadelerdir. Online İngilizce kursu Preply, ingilizce eğitimi ve iş hayatına dair yapmış olduğu araştırmalara bir yenisi ekledi ve bu doğrultuda iş dünyasında en sık kullanılan kısaltmalar ve deyişleri belirledi. Araştırmaya göre bu kısaltmalar en çok e-maillerde kullanılmaktadır.

ASAP (As Soon As Possible): Olabildiğince çabuk ya da mümkün olan en kısa sürede anlamına gelir. Özellikle acil durumlarda kullanılır.

FYI (For Your Information): Bilginize anlamına gelir. İlgili kişinin bilgilendirilmesi ve konunu önemini belirtmek amacıyla da kullanılır.

EOD (End of Day): Günün sonu anlamına gelir. Belirtilen işin günün sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade eder.

ETA (Estimated Time of Arrival): Tahmini varış zamanı. Bir işin ne zaman tamamlanması beklendiğini ifade eder.

CEO (Chief Executive Officer): İcra kurulu başkanı. Şirketin en üst düzey yöneticisi.

KPI (Key Performance Indicator): Anahtar performans göstergesi. Şirketin performansını ölçmek için kullanılan önemli göstergeler.

ROI (Return on Investment): Yatırım getirisi. Bir yatırımın getirisini ölçen finansal bir terim.

B2B (Business to Business): İşletmeden işletmeye. İki işletme arasındaki ticaret ve ilişkileri ifade eder.

B2C (Business to Consumer): İşletmeden tüketiciye. İşletmenin doğrudan tüketicilere ürün veya hizmet sunduğunu belirtir.

HR (Human Resources): İnsan kaynakları. Şirket içinde personel yönetiminden sorumlu birim.

FAQ (Frequently Asked Questions): Sıkça Sorulan Sorular. Genellikle bir ürün veya hizmetle ilgili yaygın soruların cevaplarını içeren bir belge veya bölümü ifade eder.

TBD (To Be Determined): Henüz karar verilmemiş bir durumu ifade eder.

OKR (Objectives and Key Results): Hedef ve Anahtar Sonuçlar. Belirli hedeflere ulaşmak için kullanılan bir hedefleme ve performans ölçüm sistemi. Hedefler belirleyip, bu hedeflere ulaşma sürecini ölçmek adına kullanılır. Özellikle Startup dünyasında çok popüler bir terimdir.

Bu kısaltmalar ve deyişler doğru ve uygun bir şekilde kullanılması, iletişimin anlamını güçlendirir ve iş dünyasındaki profesyonel kimliği güçlendirir. Ancak, kullanırken dikkatli olunmalı ve muhatap kişilerin bu terimleri anlayabileceği varsayılmalıdır. Sonuç olarak, iş dünyasında sıkça kullanılan kısaltmalar ve deyişler, iş iletişimini hızlandırmanın yanı sıra, birlikte çalışma kültürünü ve etkileşimini şekillendiren önemli unsurlardır. Doğru anlamlandırıldığında, bu terimler, bir şirketin başarısında kilit bir rol oynayabilir ve iletişimdeki etkinliği artırabilir. Görüldüğü üzere bu kısaltmaların tamamı İngilizce dilindedir. Bu da iyi bir İngilizce eğitiminin bireyleri iş hayatında da yalnız bırakmayacağını göstermektedir. Preply analistlerine göre yoğun iş yaşamının yanı sıra İngilizcelerini geliştirmek isteyen bireyler online İngilizce derslerine önemli ölçüde rağbet göstermektedir.

 

ADVERTORIAL YAYIN 

Gündem Haberleri