Castrol Türkiye’nin son 2 yılda 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesi ve operasyonel verimliliği artırdığı Gemlik Üretim Tesisi, bu yıl 100 milyon litre üretim barajını aştı.
Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, bugün düzenlediği basın toplantısında, madeni yağ pazarının 2023 performansını ve 2024 hedeflerini değerlendirdi. Toplantıda ayrıca, Castrol Tüketici Araç Bakım Endeksi Araştırması’nın sonuçları da açıklandı.
Castrol tarafından stratejik yatırım yapılacak dört pazardan biri olarak belirlenen TUCA’nın bu noktaya gelmesinde uzun yıllardır uyguladıkları etkili stratejinin yattığını söyleyen Tatlısöz, “Castrol TUCA olarak, Gemlik üretim tesisimiz, ürünlerimiz, organizasyonumuz ve müşteri ağımız ile 2030’a kadar uzanacak süreçte önemli atılımlar yapmaya hazırlanıyoruz. Türkiye dışında Ukrayna ve Orta Asya’da da büyüme hedefiyle planlar yapıyoruz. Son 2 yıldır çift haneli büyüme gerçekleştirerek en fazla büyüme gösteren pazarlardan biri olduk. PET-DER verilerine göre Türkiye’de stratejik olarak belirlediğimiz ve başta otomotiv olmak üzere odaklandığımız her alanda lideriz. Trafikteki her 10 aracın 3’ünün karterinde Castrol madeni yağı var. Türkiye genelinde 13 binden fazla noktada müşterilerimize ulaşıyoruz. Türkiye’nin tüm noktalarına ulaştığımız bir ağa sahibiz” diyerek olmak istedikleri her noktada yer almalarını sağlayacak bir yapı oluşturduklarının altını çizdi.
24 ÜLKEYE İHRACATLA CİROSUNU İKİYE KATLADI
Castrol’ün Avrupa’daki 8 üretim tesisinden birinin Gemlik’te olduğunu belirten Nilay Tatlısöz, “2023 yılı başında gerçekleştirilen 5,5 milyon dolarlık yatırımla lojistik ve üretim açısından güçlenerek hedefimiz olan 100 milyon litre madeni yağı ürettik. Burada üretilen madeni yağı, iç pazar dışında bölgeye de ihraç ediyoruz. Son 2 yılda ihracat gelirlerini dolar bazında ikiye katlayarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yatırımlardan Gemlik tesisimiz yine büyük bir pay alacak” diyerek üretim kapasitesinin artırılacağını, yeni tank ve depo yatırımlarının yapılacağını vurguladı.
ARAÇ BAKIMI DENİLDİĞİNDE İLK AKLA GELEN MADENİ YAĞ
Basın toplantısında ayrıca, bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından 13 ilde 24-65 yaş arası bin 500’den fazla araç sahibinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları da açıklandı. Araştırmada öne çıkan sonuçlar şöyle:
“Araç bakımı denildiğinde katılımcıların yüzde 44’ünün aklına yağ bakımı/yağ değişimi geliyor.
Türkiye’de araç kullanıcıları, madeni yağ konusunda servisteki ustaya güveniyor. Yağ markasına çoğunlukla doğrudan veya dolaylı olarak usta karar veriyor (yüzde 77). Madeni yağa usta karar verse de araçta kullanılan madeni yağın markasını neredeyse tüm sürücüler biliyor (yüzde 99,8).
Dünya genelinde yapılan bir başka araştırma da en çok tercih edilen madeni yağ markasının Castrol olduğunu gösteriyor (yüzde 49). Tüketici Araç Bakım Endeksi’ne göre marka bağlılığı en yüksek madeni yağ markası da yüzde 53 ile Castrol.
Araç sahiplerinin araçlarının bakımında en çok önem verdiği konular, parça değişiminde orijinal ürün kullanılması, bir sonraki bakıma kadar (1 yıl) garanti verilmesi ve değiştirilen parça orijinal olmasa bile garantisinin olması.”
Castrol, dünyada 120 yılı aşkın süredir, Türkiye’de de 67 yıldır faaliyet göstererek ileri teknolojiye sahip yağlar geliştiriyor.
Beş kıtada ve 140 ülkede yer alan Castrol, Türkiye’deki İstanbul merkez ofisinden 10 ülkenin yönetimini yapıyor. Castrol MAGNATEC, Castrol EDGE, Castrol VECTON, Castrol CRB Turbomax ve Castrol POWER1 markaları ile öne çıkan kurum; rotomobil, ticari araç ve motosikletler için ürettiği yağlara ek olarak endüstri, deniz, hava ve enerji sektörlerine de madeni yağ üretiyor.
Dünyanın önde gelen araç üreticileri ile ortak mühendislik çalışmaları yürüterek lider araç markalarının orijinal dolum yağı olan Castrol’ün Avrupa ve Afrika’daki 8 üretim tesisinden biri Gemlik’te yer alıyor ve burada üretilen madeni yağlar 24 ülkeye ihraç ediliyor.
Karada, havada, denizde ve hatta uzayda yakalanan teknolojik başarıların merkezinde yer alan yağlar üreten Castrol, dünya kara hız rekorunun kırılmasında da 21 kez rol aldı. NASA, 1960’lardan beri tercih ettiği Castrol teknolojisine, Mars’a 2020 yılında gönderdiği Perseverance Rover aracında da yer verdi.
ADVERTORİAL YAYIN