REKLAMCILAR DERNEĞİ, MCDONALD’S TÜRKİYE’YE SEKİZ ÖDÜL VERDİ

McDonald's Türkiye, Reklamcılar Derneği’nin düzenlediği Kristal Elma Ödülleri'nde; iki ayrı projesiyle toplam sekiz ödüle değer görüldü.

McDonald's Türkiye, Reklamcılar Derneği’nin düzenlediği Kristal Elma Ödülleri'nde; iki ayrı projesiyle toplam sekiz ödüle değer görüldü.

McDonald's Türkiye, Reklamcılar Derneği’nin reklam ve pazarlama alanlarında ödül verdiği Kristal Elma organizasyonunda, sekiz ödüle değer görüldü. Marka; Mediacat Dergisi'nin düzenlediği Felis Ödülleri'nde de yapay zekayla üretilen içecek tariflerine ilişkin “Hayalimdeki Tarifler” projesi ile de Başarı Ödülü'nü kazandı. 

McDonald's Türkiye, "Karın Tokluğuna İş Birliği" adlı kampanyası kapsamında TBWA Ajans ile birlikte bir reklam filmi hazırladı. Film, McDonald's Türkiye'nin menülerine yönelik olarak açılan özel Twitch hesaplarını ele alıyor. Bu hesaptan menülerin fiyatını duyurmak adına, menü fiyatı kadar Twitch yayıncılarına bağış yapılıyor. Ardından yayıncılar da McDonald's'ın menülerinden yiyor. Marka, bu reklam filmiyle medya, dijital, influencer ve sosyal medya gibi birçok alanda kristal, gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu.  

McDonald's Türkiye’nin ödül aldığı bir diğer kampanya olan "Ama Değdi" ise otomobil kullanıcılarının McDonald's'ın araca servis hizmetinden yararlanarak birkaç menü almalarını anlatıyor. Menüler yendikten sonra paketler otomobil koltuklarının dört bir yanına dağılıyor. Kampanya, Kristal Elma'dan basın ve sektörel kategorilerinde markaya kristal ve bronz ödüllerini getirdi. 

McDonald's Türkiye'nin geçen yaz hayata geçirdiği yapay zekayla içecek tarifleri kampanyası “Hayalimdeki Tarifler” ise pazarlama dünyasının önde gelen yayını MediaCat tarafından verilen Felis Başarı Ödülü'nü markaya kazandırdı. 

‘BrandZ 2023 En Değerli 100 Küresel Marka’ çalışmasına göre dünyanın en değerli beş markası olan ve teknoloji şirketleriyle birlikte ilk beşte yer alan tek yeme-içme firması McDonald’s, Türkiye’de ilk restoranını 1986 yılında açtı. McDonald’s, yaklaşık 250 restoranı ve 7 bin 500 çalışanıyla hizmet veriyor. Şirket, sunduğu ürün ve hizmetlerin yüzde 98’ini Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin ediyor.

 

ADVERTORİAL YAYIN

 

Ekonomi Haberleri