İlluminati simgeleri ve hakkındaki gerçekler

İlluminati nedir, ne zaman ortaya çıkmış, nasıl gelişmiştir, hangi ünlüler illuminati üyesidir? İlluminatiye karşı çıkan ünlülerin örgüt tarafından öldürüldüğü doğru mudur? Gelin, fazlasıyla merak edilen tüm bu soruların cevapları üzerine birlikte konuşalım. Epey geniş olan konuya, illuminati nedir sorusu ile başlayalım.

Latince illuminatus sözcüğünden gelen illuminati, aydınlanmışlar anlamına gelmektedir. Ve anlamıyla, sözcüğün insanlara ifade ettiği şey arasında büyük bir çelişki bulunmaktadır. Ama her neyse! Çünkü bu konudan daha sonra ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğiz. Sonuçta; illuminatiyıllardır tartışılan ve üzerine sayısız farklı teori üretilen bir kavram.

Varlığı hala kanıtlanamayan illuminati örgütünün tarihteki önemli olayların arkasındaki gizli oluşum olduğunu söyleyenlerden tutun da bu örgütün pek çok ünlü kişiliğin ölümünden sorumlu olduğunu savunanlar bulunmaktadır. Ve söylenenlere bakılıp, üzerinde detaylıca düşünüldüğünde illuminati oluşumun gerçekliğine inanmamak gerçekten çok zor diye düşünüyorum.

O kadar tesadüfün bir araya gelmesi, illuminati üyesi olduğu ileri sürülen ünlülerin bahsedilen simge ve sembolleri insanın gözüne sokarcasına kullanmaları ve bu gibi durumlar illuminatinin varlığını sağlam tezlerle inandırıcı hale getirmektedir. Gerçi sizin illuminati hakkında ne düşündüğünüzü bilemem ama birazdan söyleyeceklerimi duyana kadar kararınızı vermeyin derim.

Neredeyse hiç kimsenin tepkisiz kalamadığı ve çürütmek ya da doğrulamak amaçlı herkesin bir şekilde konunun ayrıntılarını öğrenmek istediği illuminati üzerine yazılan, çizilen, söylenen sayısız farklı şey bulunmakta. Ve bugün burada yapacağımız şey, illuminati hakkında merak ettiğiniz hemen her şeye değinmeye çalışmak ve kafanızdaki deli soruları bir nebze de olsa yanıtlamanıza yardım etmek olacak.

Şimdi gelin, illuminati nedir sorunsalına kısaca kavramın ne ifade ettiğiyle başlayalım, ardından bu örgütün ne zaman, neden, kim tarafından kurulduğuna ve şimdiye kadar varlığını nasıl sürdürdüğüne değinerek devam edelim.

İlluminati nedir sorusuna pek çok farklı şekilde cevap verilse de bu sözcüğün Latince illuminatus sözcüğünden geldiği ve aydınlanmışlar-aydınlanmış olanlar kelimesini ifade ettiği hususunda herkesin hemfikir olduğu açık bir gerçek. Yani illuminati hakkındaki şüphe götürmez gerçekliklerden bir tanesi, hatta belki de yegane olanı sözcüğün kökeni ve kelime anlamı! Çünkü illuminati nedir sorusunun diğer cevapları farklı biçimlerde yorumlanmakta ve kişilerin inanışlarına göre değişkenlik göstermektedir.

Ancak bu soruya kısaca verilebilecek ortak bir cevap tabii ki vardır. O da illuminatinin batıl inançlara, ön yargılara ve dinin sosyal hayat üzerindeki etkilerine karşı kurulmuş bir topluluk olarak ortaya çıktığıdır. Ve bu topluluk yıllar öncesinde amacından sapmış, yaptıkları uzun vadeli planlarla dünya düzenini bozmak ve kendi kurallarını uygulamak isteyen gizli bir örgüt haline dönüşmüştür. Yani varsayımlar bu yöndedir.

İlluminatinin Doğuşu ve Örgütün Günümüze Kadar Gelişi Hakkındaki Gerçekler

Öncelikle illuminatinin 1776 yılında kurulmuş bir topluluk olduğunu belirtelim. Aydınlanma Çağı döneminde kurulmuş olan bu topluluk, dinin sosyal hayat üzerindeki etkisine, iktidarın kötü amaçlar için kullanılmasına, batıl inanışlara ve ön yargılı düşüncelere karşı bir tepki niteliği taşımaktadır. Zaman içinde topluluğa katılan isimler, yaşanan gelişmelerle birlikte topluluk değişime uğramış, başlangıçtaki amacı dışına çıkmaya başlamıştır.

Çünkü modern illuminati, zihin kontrolü teknikleri kullanarak, devletleri yıkmayı, dini yok etmeyi, sosyal düzeni bozmayı ve benzeri amaçları güdüleyen bir topluluk olarak gösterilmektedir. Ama yukarıda da söylediğim gibi illuminatinin varlığına inanan milyonlarca insan olsa da böyle bir oluşumun olduğu hala kanıtlanamamıştır. Her neyse, konuyu dağıtmadan illuminatinin doğuşundan bahsetmeye devam edelim.

Evet, 1 Mayıs 1776’da Adam Weishaupt tarafından kurulan topluluğun masonluğu model aldığı söylenmektedir. Adam Weishaupt topluluğun adını mükemmelleştiriciler olarak belirlemek istemiş, ancak örgüt Baveryan Iluminati olarak anılmıştır. İlk başta kurucusuyla birlikte toplamda 5 üyesi olan topluluk, Avrupa’da hızla yayılmış ve 10 yıl içerisinde kendisine 2000’e yakın üye edinmiştir.

Tıpkı masonluk gibi bu örgütte de gizlilik esas alınmış, üstlerin sözlerine itaat edileceğine dair yeminler edilmiştir. Ancak 1977 yılında yönetici grubun yöneticisi olan Karl Theodor Bavyera, İlluminati dahil olmak üzere bütün gizli toplulukları yasaklamıştır. Ve Baveryan hükümetinin 1785 yılında yayınladığı bildiri, grubun tamamen dağılmasına yol açmış. Kurucu Adam Weishaupt ile birlikte diğer öncüler kaçmış ve gruba dair bütün belgeler toplatılıp yayınlanmıştır.

Ancak aralarında ünlü yazarların da bulunduğu pek çok kişinin savına göre grup hala varlığını sürdürmektedir. İlluminatinin varlığını savunanlar arasında Mark Dice, Jüri Lina, Morgan Gricar gibi isimler bulunmaktadır. Hatta bazı komplo teorilerinde Amerika’nın başkanlarının da bulunduğu pek çok ünlü ismin gruba üye olduğu belirtilmektedir. Doğrudan ya da dolaylı olarak illuminatiye hizmet eden kişiler arasında dünyaca ünlü müzisyenler de bulunmaktadır. Hatta Fransız İhtilali, John F. Kennedy suikasti gibi önemli olayların arkasında da bu yapılanmanın olduğu öne sürülmektedir.

Dünya Haberleri