DSÖ harekete geçti: Gizemli hastalık 89 can aldı

Güney Sudan Sağlık Bakanlığı, 89 kişinin henüz tanımlanamayan bir hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu haber üzerine Dünya Sağlık Örgütü harekete geçerek, ülkeye bir araştırma ekibi gönderdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Sudan'da en az 89 insanın ölümüne neden olan yeni bir hastalık için harekete geçti. Güney Sudan Sağlık Bakanlığı'nın, 89 kişinin tanımlanamayan bir hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurması üzerine DSÖ, ülkeye bir araştırma ekibi göndererek soruşturmayı derinleştirdi.

NUMUNE TOPLANDI

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, 89 insanın yaşamını yitirmesine sebep olan gizemli hastalık için, ülkenin kuzeyindeki Fangak kasabasından numune topladı. BBC'nin aktardığına göre, alınan örnekler incelendikten sonra gizemli hastalığın kolera olmadığı kesinleşti. Dünya Sağlık Örgütü'nden Sheila Baya, "Acil müdahale ekibi gönderdik ve risk yönetimi yaparak araştırmayı derinleştirdik. Ekipler sel felaketi dolayısıyla helikopterle bölgeye gitti ve numune topladı" diye konuştu. 

Dünya Haberleri