Bangladeş'te feribot faciası! Onlarca ölü var

Bangladeş'te bir feribotta çıkan yangın nedeniyle en az 30 kişi hayatını kaybetti. Yetkililerden alınan bilgilere göre çok sayıda da yaralı var.

Bangladeş Yangın Hizmetleri ve Sivil Savunma Karagahı görevlilerinden Lima Khanam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan Sugandha Nehri'nde bir yolcu feribotunda sabah erken saatlerde yangın çıktığını kaydetti.

Khanam, kurtarma çalışmalarında 30 yanmış beden bulduklarını, 65 yolcunun da kurtarıldığını söyledi. Kurtarılan yolcuların vücudunda yanıklar olduğunu belirten Khanam, kazayla alakalı arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Khanam, feribotta yangın çıkınca bazı yolcuların nehre atladığı bilgisini de aktardı. Görevliler, ölü sayının artmasından endişe duyuyor.

Emniyet yetkilisi Khalilur Rahman, yaptığı basın açıklamasında, perşembe akşamı en az 500 yolcusuyla başkent Dakka'dan yola çıkan feribotun Barguna bölgesine doğru gittiğini söyledi. Rahman, birçok yolcunun nehre atlayıp yüzerek karaya çıktığını ve yangından kurtulduğunu kaydetti. Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındığını söyleyen Rahman, durumu ağır olanların Dakka'daki hastanelere gönderileceğini bildirdi.

İtfaiye Departmanı, yangının çıkış sebebi ile alakalı soruşturmanın arama kurtarma çalışmalarının bitmesinden sonra başlatılacağını açıkladı. Birçok nehrin olduğu Bangladeş'te, yoğun kullanılan deniz ulaşımında feribot kazaları oldukça sık meydana geliyor.

Dünya Haberleri