Sedat Peker’in yargılanması yarın başlıyor: 390 yıla kadar hapis istemi

Bugüne kadar yayınladığı videolarla çok sayıda iddia ve ithamda bulunan Sedat Peker'in ve Sedat Peker Suç Örgütü’yle iltisaklı olduğu iddia edilen 26’sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak.

2021'de en çok gündem yaratan kişilerden biri olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 'Sedat Peker Suç Örgütü’yle' iltisaklı olduğu iddia edilen 26’sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sedat Peker’in elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik, aralarında firari Sedat Peker’in de bulunduğu 92 kişi hakkında  iddianame hazırlanmış, Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 390 YILA KADAR HAPİS

Sanık Sedat Peker, 31 Ağustos 2017’de İstanbul, Çekmeköy’de silahla vurularak hayatını kaybeden Cahit Çetin’in  ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacak. Peker ayrıca, 19 ayrı eylemde birçok müştekiye karşı “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından ise toplamda 390 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanacak.

Öte yandan 9 sanığın ise “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme”, “kasten öldürmeye azmettirme”, “var olan suç örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından da değişik oranlarda hapis cezası talebiyle yargılanacağı öğrenildi.

SEDAT PEKER İADE EDİLECEK Mİ?

  Türkiye'nin gündemini bir süre meşgul eden ve kamuoyunun ilgisini çeken Sedat Peker'in iktidarın yakın ilişki kurmaya başladığı BAE'den iade edilip edilmeyeceği yeni yılla birlikte netleşecek. Öte yandan yargının, Peker'in ortaya attığı çarpıcı iddialarla ilgili bir soruşturma yürütecek mi, bu soru da yanıtını bulacak.

Gündem Haberleri