SSK ve Bağ-Kur ödemelerine düzenleme! Bir sorun tarih oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur ödemelerinin bundan sonra hafta sonu ya da resmi tatile denk gelse bile gününde ödeneceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur maaş ödemelerinin, resmi tatil ya da hafta sonuna denk gelse dahi vaktinde ödeneceğini açıkladı.

Bakanlıktan paylaşılan açıklamada, SSK ve Bağ-Kur çerçevesindeki aylık ödemelerde yeni düzenlemeye gidildiği bildirildi.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, aylık ödemelerin resmi tatil veya hafta sonuna denk gelse dahi vaktinde ödeneceği belirtilen açıklamada, "SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemeler, cumartesi gününe rastlaması halinde cuma, pazar gününe rastlaması halinde ise pazartesi ödenmekteydi. Resmi tatil olan 23 Nisan ve 19 Mayıs günlerine rastlayan ödemeler de yine bir sonraki gün ya da bir önceki gün ödenmekteydi." ifadesi kullanıldı.

Yönetmeliğin 69. maddesinde gerçekleştirilen değişiklikle 1 Ocak'tan sonra hafta sonu veya resmi tatile denk gelen aylık ödemelerin aynı gün ödenmesi imkanının getirildiği söylenen açıklamada, bu şekilde sigortalı ve hak sahiplerinin ödeme günü hususunda yaşadıkları mağduriyetin giderildiği belirtildi.

Ekonomi Haberleri