Turizmde Türkiye Dünya İlk 5’ine Girdi

Türkiye’deki turizm etkinlikleriyle ilgili bir açıklama yapan Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye’nin dünya genelinde ilk 5’e girdiğini söyledi.

TrGaziantep Kültür Yolu Festivali için bugün basın lansmanı düzenlendi. Etkinliğe katılarak Türkiye’deki turizm etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından birisinin Gaziantep’te düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

4 yılda 7 bölgede gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali'nin önemine değinen Mehmet Nuri Ersoy, sözlerine Türkiye’nin turizm potansiyeline değinerek devam etti. Denizleri, plajları, doğa harikası sahilleri ile turizm denildiğinde Türkiye’nin akla ilk gelen yerlerden birisi olduğunu söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, turizmdeki hedefin 60 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Türkiye’de Turizm 12 Aya Çıkacak

Türkiye’deki turizm etkinliklerinin 12 ay boyunca sürmesi adına çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Bakan Ersoy, bu sayede dünya turizm pastasından daha fazla payın alınacağını ve 60 milyar dolar turizm gelirine de böylece ulaşılabileceğini ifade etti. Yeni dönemdeki planlamalar ile birlikte Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olacağını ifade eden Ersoy, şu anda Türkiye’nin dünya genelinde ilk 5 ülkeden birisi olduğunu da aktardı.

Kültür Sanat Haberleri