Tahliye Edilen Jahrein Ne Kadar Ceza Alacak?

Dün tahliye edildiği duyurulan Ahmet Sonuç için iddianame hazırlandı. Peki, Jahrein ne kadar ceza alacak, istenen ceza ne?

Sosyal medya üzerinden yaptığı yayındaki sözleri nedeniyle gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet Sonuç için “Toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar“ gerekçesi ile tutuklama kararının alındığı belirtilmişti. Dün cezaevinden tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar verilen Ahmet Sonuç için iddianame hazırlandı. Yaklaşık 1 ay boyunca cezaevinde kalan Jahrein’in evine döndüğü anlar da sosyal medyada geniş bir yer buldu. Ancak bugün yaşana son dakika gelişmelerde Jahrein için istenen ceza da belli oldu. Peki, Jahrein ne kadar ceza alacak? İşte detaylar.

İddianame Hazırlandı! Jahrein Ne Kadar Ceza Alacak?

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre Jahrein kullanıcı adıyla Ahmet Sonuç’un herkese açık yayın yaptığına dikkat çekildi. Yayındaki müstehcen konuşmalar nedeniyle suçu işlediğinin sabit olduğu belirtilen iddianamede basın yoluyla müstehcenlik kapsamında hapis cezası verilmesi istendi. Mahkeme iddianameyi kabul etmesi halinde 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezası ile Jahrein yargılanacak.

Mahkemede yapılacak duruşma sonrasında Jahrein’in ne kadar ceza alacağı da belli olacak.

Magazin Haberleri