İzmir Körfezi'ndeki Kirliliğe 1,8 Milyon Lira Ceza

İzmir Körfezi’ndeki kirliliğe bakanlık müdahale etti. Kirlilik nedeniyle belediyeye 1,8 milyon lira ceza kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın incelemesini tamamladığı İzmir Körfezi kirliği için cezai yaptırım uygulandı. Kirlilik nedeniyle bölgede balık ölümleri artarken konuyla ilgili sorumlu birim İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne ceza kesildi. Resmi açıklamada ilgili birime 1,8 milyon lira ceza kesildiği belirtildi. Üstelik işlemler bunla da sınırlı kalmadı. Bakanlık, duruma neden olan sorumlular için işlem başlattı.

İzmir Körfezi Kirliliğine Ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgedeki incelemelerini tamamladı. Ekipler, örnekler alarak bölgede inceleme yaptı. Laboratuvarlardan gelen sonuçlarda 22 Ağustos ve 23 Ağustos tarihlerindeki kirliliğin deşarj kaynaklı olduğu belirtildi. Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nde ihmal yapıldığı ve standartların üzerinde kirli suların İzmir Körfezi’ne salındığı belirlendi. Alınan numunelerde normalin 50 katından fazla amonyak tespit edildi. Oksijen seviyesi 6 olması gelirken 1,8’ düşmüş ve bazı yerlerde 0 olduğu da görüldü.

Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 TL ceza kesildi. Sorumlular için de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Sağlık Haberleri