Koronavirüste Yeni Varyant Açıklandı

Koranavirüste risk hala devam ediyor. Yapılan yeni açıklamada koranavirüsün yeni varyantının ortaya çıktığı belirtildi.

Koronavirüs riski dünyanın dört bir yanında yayılımını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan gelen bilgilerde 5 kişiden 4’ünün koronavirüse yakalandığı belirtilmişti. Bu açıklamaların hemen ardından ise yeni bir koronavirüs varyantı ortaya çıktığı belirtildi. İlk haberler Almanya’dan geldi ve yeni varyantın ismi de paylaşıldı.

Koronavirüs Yeni Varyantı XEC Oldu

Koronavirüs yeni varyantı XEC olarak adlandırıldı. Almanya’da tespit edilen bu virüs, kısa süre içerisinde Avrupa bölgesine de yayıldı. Açıklamalara göre Almanya’nın ardından İngiltere, ABD, Danimarka’da da virüsün bulaştığı kişiler tespit edildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda mevcut varyantların çok ciddi risklerin olmadığı ve ölüm oranlarının düşün bulunduğu belirtildi. Ancak tüm bunlara karşın sonbahar aylarının gelmesi, okulların açılmasıyla milyonlarca öğrencinin hareketliliği yeni mutasyonlar için risk yarattı.

Mevcut aşılara karşı koronavirüs varyantlarının gelişmesi aşıların da etkisiz olmasına neden olmşu durumda. Açıklamalara göre yeni varyantın yayılması için Eylül ve Ekim aylarına işaret ediliyor. Yeni varyantın bir dalgaya sebep olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Yeni varyantın belirtileri ise grip ile aynı.

Sağlık Haberleri