Ülkelerin Depresyon Oranları Açıklandı! İşte En Depresif Ülke

Korona virüsle birlikte dünya genelinde artan depresyon için kapsamlı bir araştırma yapıldı. İşte ülkelerin depresyon oranları.

Dünya genelinde en büyük sağlık sorunlarından birsi de depresyon oldu. Depresyona giren milyonlarca kişi ilaç kullanımına da başlarken ardından gelen savaşlar, ekonomik problemler depresyona bağlı sorunları arttırdı. 2024’te ruhsal hastalığı bulunan kişilere yönelik yapılan yeni bir araştırmaya Türkiye de dahil edildi. Araştırma sonuçları ise dünyada gündem oldu.

Ülkelerin Depresyon Oranları Açıklandı

Alman sigorta şirketi AXA tarafından Ipsos'a yaptırılan araştırma "Ruh Sağlığı Raporu 2024" adıyla paylaşıldı. Buna göre dünya genelinde ruhsal hastalığı oranı en yüksek olan ülke ABD olarak kaydedildi. Yüzde 40’a ulaşan ülkeyi takip edenler ise şöyle;

  • ABD – Yüzde 40
  • Türkiye – Yüzde 38
  • İngiltere – Yüzde 37
  • İrlanda – Yüzde 37

Türkiye dünya genelinde ikinci sırada yer alırken 18-24 yaş arası gençlerde Türkiye’nin yüzde 58 oranına ulaşması dikkat çekti. Ruhsal sorunlarda depresif ve anksiyete bozuklukları artış kaydetti. Depresyon vakalarının en çok arttığı ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra İran, Arjantin, Meksika, Peru, Şili, Güney Afrika, İran, Mısır ve Pakistan yer aldı. Avrupa’da ise en çok artış Türkiye olarak öne çıktı.

Sağlık Haberleri