Sahte Pul Biber Nasıl Anlaşılır?

Türkiye’de baharatlarda tağşiş ve taklit yapılmasının ortaya çıkmasıyla sahte baharat tedirginliği yaşanıyor. Peki, sahte pul biber nasıl anlaşılır? İşte detaylar.

Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladığı listeler ile Türkiye’deki hileli ürünleri bir bir açıklamaya başladı. Açıklanan listelerde baharatlar da yer aldı. Baharatlarda özellikle boyaların kullanıldığı görülürken en çok tağşiş yapılan ürün pul biber olarak kayıtlara geçti. Mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan pul biberlerde yapılan bu hile sonrasında ise milyonlarca vatandaş, sahte pul biber nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Boyalı, Sahte Pul Biber Nasıl Anlaşılır?

Boyalı, içeriğinde yabancı maddelerin yer aldığı pul biberlerin anlaşılması adına tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor. Güvenilir olmayan yerlerden bu tür ürünlerin alınmaması gerektiği vurgulanırken birkaç yöntem ile sahte pul biberin anlaşılabileceği ifade edildi. İşte o yöntem ve detaylar.

  • Gerçek pul biberler koyu kırmızı ya da turuncu kırmızı tonlarında olur. Parlayan pul biberlerin parlatıcı ve boya içerme ihtimali çok daha yüksektir.
  • Gerçek pul biberler yoğun bir şekilde kokar. Farklı kokular ya da çok az kokma, pul biberlerin kimyasal içerdiğini gösterir.
  • Tatsız ya da doğal acısı olmayan pul biberler gerçek pul biber değildir.
  • İdeal pul biberler için aşırı kuru ya da yağlı olmayanlar tercih edilmelidir.
  • Pul biberlerde boya olup olmadığının anlaşılması adına su içerisine eklenmesi gerekir. Kaliteli biberler su üzerinde kalır. Eğer renk veriyorsa ya da suyun dibine çöküyorsa pul biberlerde hile yapıldığı anlaşılabilir.

Sağlık Haberleri