Yenidoğan Çetesi Nedeniyle Ruhsatı İptal Edilen Hastane Hangisi?

Yenidoğan Çetesi olayının yankıları sürüyor. Peki, ruhsatı iptal edilen hastane hangisi? İşte konuyla ilgili detaylar.

Türkiye’de dün ve bugünün en sıcak gündemlerinden birisi Yenidoğan Çetesi olayı olmuştu. Pek çok hastanenin dahil olduğu olayda bugün ise ruhsat iptali haberi gündeme getirdi. Türkiye’de büyük ses getiren olay sonrasında herkesin aklında ise aynı soru yer aldı: Ruhsat iptal edilen hastane hangisi?

İşte Ruhsatı İptal Edilen Hastane

Ruhsatı iptal edilen hastane Özel Reyap Hastanesi oldu. 19 özel hastanenin adının geçtiği Yenidoğan Çetesi olayında hastaneler için ruhsat iptalleri de bir bir açıklanmaya başlandı. 19 özel hastanenin hangilerinin kapatılacağı merak ediliyor. Zira bazı hastaneler, Türkiye’de eskiden bakanlık yapmış isimlerine ait olması dikkat çekmişti.

Ruhsat İptali Sonrasında Hastalar Ne Olacak?

Türkiye’deki yasal mevzuatlar gereği ruhsatı iptal edilen hastanelerde hastaların en kısa süre içerisinde tıbbi kontroller dahilinde taburcu edilmesi ya da diğer hastanelere sevk edilmesi gerekiyor. Bu nedenle de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Özel Reyap Hastanesi’ndeki hastalar taburcu edilecek. Bu sağlık kurumunda bundan sonraki süreçte ruhsat alınana kadar herhangi bir sağlık hizmeti verilmeyecek.

Hastanenin ruhsatının iptal edilmesi sonrasında gözler hastanedeki yönetime ve isimlere çevrildi. Hangi çalışanların Yenidoğan Çetesi’nde yer aldığı, sorumluluk aldığı merak ediliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sağlık Haberleri