Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4. Madde Açıklaması

HÜDA Par Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasasının 4. Maddesinin değişmesi çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları…

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. Maddesinin değiştirilmesi konusundaki talebi büyük tartışmalara neden olmuştu. Muhalefet kanadından gelen tepkilerin ardından benzer bir tepki de hükümetten geldi. Sabah saatlerinde yapılan ilk açıklamalarda AK Parti’nin böyle bir düşüncesinin ve isteğinin olmadığı belirtilirken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da böyle bir gündemin olmadığını söyleyerek HÜDA PAR’a kapıları kapattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4. Madde Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende gündeme dair açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili gündeme son noktayı koydu. Yeni anayasa talebini her fırsatta dile getiren ve yeni bir anayasa yapılması gerekliliğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isteğin 4. madde ile bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

“Yeni anayasa ihtiyacını sık dile getiriyoruz. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi yoktur. Partimizin bu konudaki duruşu, tutumu, yaklaşımı gayet açıktır. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusundayız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konudaki tartışmalara da böylece son noktayı koymuş oldu.

Siyaset Haberleri