Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Şampiyonlar Ligi’ne 3. turda veda eden Fenerbahçe Avrupa Ligi’ne katılacak. Peki Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman yapılacak?

Fenerbahçe, Lille oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanşında Lille ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti. Bu mağlubiyet Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine neden olsa da Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne doğrudan katılım hakkı elde etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun da Avrupa Ligi’ne yönelik sözleriyle beklentilerin arttığı Fenerbahçe’de şimdi gözler kura çekiminde. Peki, Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Avrupa Ligi Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasından Avrupa yolculuğuna devam edecek Fenerbahçe’nin rakiplerini belirleyecek kura çekimi 29 Ağustos ve 30 Ağustos’ta yapılacak. Kura çekimlerinin yapılmasının ardından ise ilk maçlar 25 Eylül 2024’te başlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nin bitiş tarihi ise 30 Ocak 2025 olacak. Bu tarih itibariyle kupanın galibi olan takım belirlenmiş olacak.

Beşiktaş ve Trabzonspor Katılabilir

Fenerbahçe’nin dışında Beşiktaş ve Trabzonspor da UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilir. Beşiktaş ilk maçını 22 Ağustos tarihinde oynayacak ve Partizan-Lugano eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak Trabzonspor ise Rapid Wien'i geçmesi halinde gruplara kalmayı garantileyecek.

Spor Haberleri