Galatasaray Son 16 Yıldaki Avrupa Gelirleriyle Rakiplerini Geçti

Süper Lig ve Avrupa Liglerindeki performansı değerlendirilen Galatasaray 16 yıldaki gelirleri ile rakiplerine fark attı.

Yeni sezon başladı. Türkiye’deki takımlar Süper Lig’in yanı sıra Avrupa liglerinde de mücadele ediyor. Şu ana kadar Fenerbahçe dışında hiçbir takım grupları ve lige katılmayı garantilemezken bu akşam oynanacak maçlar büyük oranda Türkiye’nin durumunu belirleyecek. Yeni sezon öncesinde yapılan ekonomik bir araştırma ise Galatasaray’ın ekonomik anlamda rakiplerine karşı ciddi bir avantaj elde ettiğini gösterdi.

Galatasaray Son 16 Yıla Damga Vurdu

Galatasaray ekonomik alandaki gelirleri ile son 16 yıla damga vurmuş olsa da Süper Lig gelirleri söz konusu olduğunda Fenerbahçe’nin gerisinde kaldı. Son 17 sezonda 8 şampiyonluk alan Galatasaray, 3 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe’ye göre daha az Süper Lig geliri elde etti.

17 sezonda Fenerbahçe 428 milyon 906 bin dolar naklen yayın geliri elde ederken Galatasaray az bir farkla geride kaldı ve 428 milyon 59 bin dolar elde etti. 4 büyük takımdan Beşiktaş 372 milyon 543 bin dolar, Trabzonspor 289 milyon 264 bin dolar ile sıralamada yer aldı.

Avrupa Gelirlerinde Galatasaray Rakipsiz

Süper Lig’deki bu tablo, Avrupa liglerinde ise büyük oranda değişiyor. UEFA2nın gelir dağıtımlarında Galatasaray 212 milyon dolar gelir sağladı. Beşiktaş, sıralamada ikinci olurken 190 milyon gelir sağladı. Fenerbahçe ise 99 milyon dolar elde ederek, sıralamada rakiplerinin uzağında kaldı.

Hem Süper Lig hem de Avrupa Ligleri gelirleri toplandığında ise Galatasaray 639 milyon dolar, Beşiktaş 563 milyon dolar ve Fenerbahçe 527 milyon dolar ile sıralamanın ilk üç takımı oldu.

Spor Haberleri