Google’dan Sekmelere İnce Ayar Yaptıracak 3 Güncelleme

Google Chrome için sekmelere yönelik 3 ince ayar güncellemesi geldi. Güncelleme kontrolü yeni özellikle kontrol altına alındı. İşte detaylar.

Google Chrome için yapılan yeni güncellemeler resmi olarak tanıtıldı. Kullanıcıların Chrome sekmelerini kontrol altına alması adına yenilik yapan Google, senkronizasyonu da geliştirdi. Kullanıcılar yeni özellikler sayesinde iş, okul, kişisel siteler gibi pek çok grup altında sekmeleri bir araya getirebilecek ve derli toplu çalışma imkanı elde edebilecek.

Google Sekmeleri Kontrol Altına Alıyor

Sekmelere yönelik son dönemlerde yenilikler getiren Google’ın bu alandaki son gelişmeleri 3 yeni özellik oldu. Benzer sekmeleri gruplandırmak için geçtiğimiz yıl adım atan Google, şimdi Google AI desteği ile işleri daha da kolaylaştıracak. Telefon, tablet ve bilgisayarda desteklenecek yeni sistemde, sekmelere erişim hem kolaylaşacak hem de iyileştirilecek.

iOS'ta Sekme Grupları Özelliği

Masaüstü ve Android cihazlarda mevcut sekme grupları özelliği şimdi iOS’ta da desteklenecek. iPhone ya da iPad gibi diğer cihazlardan sekmeleri bir araya getirmek, sekme gruplarını tanımlamak, adlandırma, renklendirmek mümkün olacak. iOS’ta Chrome sekmelerini gruplamak için sekmeye uzun süreli basılı tutmak ve sekmeyi yeni gruba ekle seçeneğini takip etmek yeterli olacak. Sekme gruplarını oluşturduktan sonra kullanıcılar grupları istediği gibi yönetebilecek.

Cihazlar Arasında Sekme Gruplarını Kullanmak

Chrome için getirilen yeni özellik, çalışmalara kalındığı yerden devam etme imkanı sunuyor. Sekme gruplarını kaydetme, senkronize etmek ve çalışmaya devam etmek için telefon, tablet ve masaüstü sürümler arasında geçiş yapılabilecek. Projeyi tek bir yönetmek zorunda kalmayan kullanıcılar, çalışmalarına diğer cihazlardan devam edebilecek. Bunun için Google sekme grubunun senkronizasyonunu sağlayacak.

Chrome'da Sekme Önerisi

Yeni özelliklerden birisi de sekme önerisi olacak. Daha önce sık sık ziyaret edilen siteler, boş sekme açıldığında öneriler bölümünden kullanıcılara sunulacak. Bu durum da kullanıcıların cihazlar arası geçişinde içeriklere ulaşmayı kolaylaştıracak.

Teknoloji Haberleri