Discord Açılacak mı? Discord Son Dakika Gelişmeleri

Discord uygulama içinde yapıldığı ortaya çıkarılan olaylar sonrasında kapatılmıştı. Peki, Discord açılacak mı? Discord son dakika haberleri neler?

Discord uygulaması üzerinden şantaj ve tehdit olayları sosyal medyada açığa çıkmıştı. Çeşitli platformlarda paylaşılan ve en çok X’te gündem olan bu olay sonrasında ülkedeki yetkili birimler harekete geçmişti. 2015 yılından beri Türkiye’de kullanılan Discord’a yönelik ilk açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan gelmişti.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamalarda Discord’daki sürecin takip edildiğini söylemişti. Bu açıklamaların hemen ardından ise Discord ile temasa geçildiği öğrenildi. Discord’un istenenleri yerine getirmemesi ve bilgi paylaşımına yanaşmaması sonrasında Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord'a erişim engeli getirdi. Bu nedenle de Türkiye’den Discord’a girişler tamamen engelledi. Engelleme kararı sonrasında Discord açılacak mı sorusu da gündemde yer aldı.

Discord Neden Kapatıldı?

“Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır.” düzenlemesi kapsamında bilgi paylaşmayan Discord kapatıldı.

Discord Açılacak mı?

Discord açılacak mı konusunda hükümetten henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kısa süre içerisinde Discord engelinin kaldırılması beklenmiyor. Yargıya intikal edecek olaylar ilgili mahkemenin de Discord’dan bilgi talep etmesi gündemde. Ancak bu süreç içerisinde Discord cephesinden bilgi paylaşımı kararı gelmesi ve Türkiye’nin taleplerinin yerine getirilmesi Discord’un açıklamasını sağlayabilir.

Teknoloji Haberleri