Batman Ticaret Borsası Başkanı Güneş: Gıda İhtisas OSB bir an önce faaliyete geçmeli
Bu projenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirten Güneş, “Batman’ımız son yıllarda sanayi ve tekstil sektöründe yapılan yatırımlar ile gün geçtikçe ekonomik olarak ilimize katkı sağlamaktadır. Fakat unutulmaması gereken ilimiz tüm bu sanayileşmeye rağmen halen ekonomisinin önemli bir kısmı tarıma dayalıdır. Sahip olduğumuz iklim, verimli topraklar ve su kaynaklarına bağlı olarak tarımsal ürünlerdeki çeşitlilik artmakta buna bağlı olarak son yıllarda pandemi ve dünyada ki makro ekonomik gelişmeler ile birlikte gıda ürünlerinin üretim ve işlenmesinin önemi daha hissettirmekle birlikte, sektörü yeni bir döneme taşımaktadır.” dedi.
Güneş, ilde ve bölgede ekimi yapılan hububat ürünlerinin, yağlı tohumlar, bağ ve bahçelerde yetişen kuruyemiş, meyve ve sebze, hayvancılık yetiştiriciliği, süt çiftlikleri ve yaygın gıda girdilerinin çoğunun büyük şehirlere işlenmemiş ürün olarak gittiğini ifade etti.
Güneş, “Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ve yeni yatırım hevesinde olan firmalarımız için şehrimizin gıda üretiminde artış sağlayacak gıda ihtisas organize sanayi projesi hayata geçtiğinde tüm ilimizin gıda üretimini artıracak, binlerce kişiye istihdam sağlanmış olacak. İnşallah Batman’ımızın gıda ürünlerindeki pazar payı da artacak ve şehrimiz önemli ekonomik girdiye sahip olacak.” diye konuştu.
İlave yatırımlarla ile ciddi oranda istihdam sağlayacağını belirttiği bu projenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini vurgulayan Güneş şöyle devam etti:
“Önemli bir ARGE merkezi olacak Gıda İhtisas OSB ile şehrin ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı piyasalarda rekabet gücü daha da artacak ve pazar payı büyüyecektir. Gıda İhtisas OSB ile ilimiz ve bölgemizde genelinde faaliyet gösteren gıda sektörü firmalarının kümelenmesine de olanak sağlanacak. Markalaşma, pazarlama eksikliği ve tedarik zinciri yetersizliği gibi problemi bulunan sektörlerin, yürütülen bu çalışmayla sağlanacak desteklerle önemli atılım gerçekleştirecek. Maliyetlerde düşüş ile birlikte sürdürülebilir bir üretim olanağına kavuşacak firmalar, rekabet gücü yüksek ürünlerle pazar payını artıracak. Kolay ulaşım ve lojistik olanaklarının yanı sıra ithalat ve ihracat destekleriyle Batman’ın gıda ürünlerinde yüksek katma değer sağlanacak.”(İLKHA)