Kategori: Yurt

  • YAŞAR KEMAL PARKI ÇİĞLİ’DE TÖRENLE AÇILDI

    YAŞAR KEMAL PARKI ÇİĞLİ’DE TÖRENLE AÇILDI

    Çiğli Belediyesi, kente yeni sosyalleşme alanları kazandırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında baştan sona yenilediği ve edebiyatımızın duayen ismi Yaşar Kemal’in isminin verildiği parkı düzenlediği törenle hizmete açtı.   

    Her yaştan vatandaşın güvenle ve keyifle sosyalleşebileceği yaşam alanlarını kente kazandırmaya devam eden Çiğli Belediyesi, son olarak İzkent Mahallesi’nde yenileme çalışmalarını tamamladığı Yaşar Kemal Parkının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Açılışın ardından çay bahçesinde vakit geçiren vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gümrükçü, talep ve önerileriyle ilgili notlar aldı. 

    BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “DONANIMLI BİR TESİSİ DAHA KENTİMİZE KAZANDIRDIK”

    Spor sahası, genişletilen kafeteryası ve üretici kadın pazarıyla her yaştan vatandaşın sosyalleşebileceği bir parkı daha Çiğli’ye kazandırdıklarını belirten Gümrükçü, “Egekent Bölgesinin inşaatı 1998’da bitirildi ancak sonraki yıllarda sosyal, sportif ve kültürel hizmet anlamında pek kimsenin eli değmediği. Biz, oldukça geniş bir nüfusa sahip Egekent, Çağdaş ve İzkent Mahallerimize bu anlamda dokunuşlar yapmaya çalışıyoruz. Son olarak, içerisinde spor sahası, kafeteryası ve üretici kadın pazarıyla donanımlı bir tesisi yenileyerek İzkent Mahallesi’ne kazandırdık. Bu yeniliğe yakışır bir isim olarak da edebiyatımızın usta yazarlarından Yaşar Kemal’in ismini verdik” dedi. 

    SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”

    Tesisle ilgili bilgi veren Gümrükçü, “Maalesef Çiğli’deki spor sahaları özel işletmelerin elindeydi ve biz bunları teker teker Çiğli Belediyespor Kulübü’nün üzerine olması kaydıyla belediyemize geri kazandırdık. Bu doğrultudaki çalışmalarımıza Egekent Spor Kulübü ile devam ettik. Halı sahayı ve soyunma odalarını yeniledik. Mahallemizin takımlarına bu sahaları ücretsiz kullandırıyoruz. Bu tesislerden elde edilen gelirlerin genç kardeşlerimizin eğitiminde harcanması için 15-16 amatör spor kulübümüzle böyle bir protokol düzenledik. Şu an 500 gencimiz Egekent Spor Kulübü çatısı altında eğitim alıyor. Umuyorum pazar yerinin karşısında yer alan alana da gelecek yıl İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile spor kompleksimiz için temel atacağız” diye konuştu. 

     

  • AMASYA TAŞOVA’DA ‘ÇAMBÜKÜ’NE OSB İSTİYORUZ’ KAMPANYASI BAŞLATILDI. ÇAMBÜKÜ KÖYLÜLERİ AYLAR SONRA YENİDEN TRAKTÖRLERİYLE OSB KARŞITI EYLEM YAPTI

    AMASYA TAŞOVA’DA ‘ÇAMBÜKÜ’NE OSB İSTİYORUZ’ KAMPANYASI BAŞLATILDI. ÇAMBÜKÜ KÖYLÜLERİ AYLAR SONRA YENİDEN TRAKTÖRLERİYLE OSB KARŞITI EYLEM YAPTI

    GENÇAĞA KARAFAZLI

    Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde tarım arazilerine yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi, mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen AKP’li Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ün projeyi hayata geçireceklerini açıklaması sonrası sosyal medya üzerinden ‘Taşova halkı OSB istiyor’ kampanyası başlatıldı. Bunun üzerine OSB yapılması planlanan mera alanında dün köylü kadınların eyleminin ardından bu kez traktörleriyle toplanan köylüler eylem yaparak OSB projesine tepki gösterdi. Çambükü köylülerinin avukatı Mehmet Celep, “Çambükü’nde kurulacak OSB sadece Çambükü’ne değil, Yeşilırmak Havzası’nda ve Taşova’da da ekolojik anlamda bitki ve hayvan yetiştiriciliğine sekte vereceğinden faydalı olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

    Amasya Valiliği’nin Çambükü köyünde tarım arazileri üzerine OSB yapma projesi Samsun 1. İdare Mahkemesi tarafından 18 Ekim 2023’te iptal edildi. Mahkemenin bu kararına rağmen yerel yöneticilerin ve AKP’li siyasetçilerin OSB ısrarı bitmedi. AKP’li Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ün sosyal medyada ve katıldığı toplantılarda ‘OSB’yi Çambükü köyüne yapacağına’ dair açıklamaları üzerine sosyal medya üzerinden ‘Taşova’da OSB istiyoruz’ şeklinde kampanya başlatıldı. 

    Çambükü köyü halkı ise bu yaşanan gelişmelerin ardından aylar sonra yeniden OSB karşıtı mücadeleye başladı. Köylü kadınlar dün mera alanında “Ovama, suyuma, toprağıma dokunma, adalet istiyoruz” sloganlar atarak, eylem yaptı.

    “DEVLET BÜYÜKLERİME SESLENİYORUM EKİN EKEMEDİK BİR ÇÖZÜM BULUN”

    Köylü yurttaş Mehmet Dönmez, “Devlet Büyükleri bak bir ekin ekemedik bunlar elimizde kaldı, ahırdan gübre çekemiyoruz, gübreler elimizde kaldı. Büyük olarak sizlere sesleniyorum bunun bir çaresine bakın biz kaldık. Daha bir avuç ekin ekemedik. Millet hep ekti bitti. Biz daha bir avuç ekin ekemedik” dedi.

    “İDARE KURDUĞU KOMİSYONLA MAHKEME KARARLARINI BERTARAF ETMEK İSTİYOR”

    Çambükü Köylülerinin avukatlarından Mehmet Celep şunları söyledi:

    “Bilindiği üzere 2021 yılı içerisinde Amasya Taşova Çambükü köyünde bir OSB kurulmasına karar verilmişti. Verilen bu OSB kurulması kararına karşı Çambükü Köyü Muhtarlığı ve Çambükü köyünden diğer şahıslar adına tarafımızca davalar açılmıştı. Bu açılan davalardan en önemlisi olan OSB kesin kararı yani Sanayi Bakanlığı tarafından verilmiş olan OSB kesin kararı iptal edilmiş ayrıca, yapılan çevre düzeni planı da yine açmış olduğumuz diğer bir davayla iptal edilmişti. Mahkemelerin vermiş olduğu iptal kararlarından sonra, davalı idareler 2023 yılı içerisinde 2021 yılında kurulan bu OSB’yi telkin etmişler tamamen hükümsüz hale getirmişler. 2023 yılında yeni bir OSB kurmuşlardır. Bu OSB’yi kurarlarken de kendileri şöyle bir yol izlenmiştir. Özellikle Samsun 3. Bölge İdare Mahkemesi ile Samsun 1. İdare Mahkemesi lehimize verilen kararların gerekçelerinden OSB kurulurken, alternatif alan araştırmalarının yeterli usule uygun hukuka uygun yapılmadığı yönünde hüküm kurulmuştu. Söz konusu bu mahkeme gerekçeleri bertaraf edilebilmek adına idareler tarafından bir komisyon kurulmuş alternatif alan araştırması yapılmış ve netice itibarıyla Çambükü köyünden OSB kurulmaya uygun daha iyi bir yer olmadığı yönünde bir rapor tutularak bu rapor ekiyle beraber bakanlığa gönderilmiş ve yeni bir OSB 2023 yılında kurulmuştur. Bizce bu alternatif alan araştırılması da hukuka uygun usule uygun değildir. Açmış olduğumuz davada zaten bu gerekçelere yeterince değindik. 2023 yılında kurulan söz konusu OSB ile ilgili de yürütme durdurma talepli olarak dava açtık ve açılan dava şu an Samsun 2 İdare Mahkemesi’nde görülmektedir. Yürütme durdurma kararı alacağımızı düşünüyoruz.

    “HUKUKA UYGUN ÇEVRE DÜZENİ PLANI YOKTUR”

    Özellikle değinmek istediğim bir diğer husus da ilk OSB kurulduktan sonra alınan çevre düzeni planının da iptal edilmiş olduğudur. Yani hem ilk OSB hem de kurulan yeni OSB ile ilgili olarak yasaya uygun hukuka uygun bir çevre düzeni planı şu an yoktur. Dolayısıyla bağlı işlemlerin de yok hükmünde olması gerekmektedir. Biz bununla ilgili de mahkemeye bir açıklama yaptık. Mahkemeden yürütme durdurma ile ilgili de yine olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Neden böyle bir açıklama yaptım? Şöyle bir durum var. Son zamanlarda Taşova kamuoyunda özellikle sosyal medyada ‘Taşovalılar OSB istiyor’ diye paylaşımlar yapılmaya başlandı. Bu nedenle kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşündüm. OSB ile ilgili hukuksal süreç şu anda böyle.

    “KOLLUK KUVVETLERİYLE KÖYLÜLERİN KARŞI KARŞIYA GELMEMESİ İÇİN YARGI KARARLARI BEKLENSİN”

    2021 yılındaki OSB telkin edildi ve yeni bir OSB kuruldu. Özetle o OSB ile ilgili de biz yürütme durdurma kararı aldık. Biz hem valiliğin hem bakanlığın, yani davalı İdarelerin mahkeme kararlarını beklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü daha önce mahkeme kararları beklenmeden OSB fiziki olarak kurulmaya çalıştı ve kolluk kuvvetleri ile köylü karşı karşıya kalmıştı. Bu da ulusal basında çok yer edinmişti. Yine aynı şeyler yaşanmaması adına mahkeme kararlarının sonuçlarının beklenmesini daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

    “OSB YEŞİLIRMAK HAVZASI VE TAŞOVAYI EKOLOJİK ANLAMDA ETKİLEYECEK”

    Diğer taraftan Çambükü’nde kurulacak OSB sadece Çambükü’nü değil, Yeşilırmak Havzası’nı ve Taşovayı’da ekolojik anlamda bitki ve hayvan yetiştiriciliğine sekte vereceğinden faydalı olmayacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili bilimsel raporlar açıklamalar ileride kamuoyuyla paylaşılacak. Bu nedenle Taşova’da, Taşova halkının ‘OSB istiyoruz’ diye paylaşım yaparken aslında OSB ile ilgili gerçeklere tamamen vakıf olmadığını düşünüyoruz.”

  • MANSUR YAVAŞ, KIZILIRMAK YEREL DERNEKLER FEDERASYONU VE DERNEK YÖNETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

    MANSUR YAVAŞ, KIZILIRMAK YEREL DERNEKLER FEDERASYONU VE DERNEK YÖNETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

    Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu ve bağlı derneklerin yöneticileriyle bir araya geldi. Yavaş, “Biz bir kamu görevlisi olarak herkese eşit hizmet etmek durumundayız. Bütün ihaleleri açık yaparak, hesap vererek ve en önemlisi bu kente katılımcı kültürü aşılayarak göreve başladık” dedi.  

    ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu ve bağlı derneklerin yöneticileri ile Ankara Kent Konseyi koordinasyonunda düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu’nda bugün yapılan toplantıya Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Akyüz, dernek yöneticileri, ABB bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

    ABB Başkanı Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

    “Bir yönetici için en konforlu iş hiç kimseyi ayırmamak ve herkesi kucaklamaktır. Toplumda hiç kimseyi ayırmadan ne siyasi partisine ne de başka özelliğine bakmadan herkesi kucaklayarak ve herkese Ankara halkının birer hemşehrisi, hizmet etmekle görevli olduğu bireyi olarak gördüğünüz zaman hiç kimseyi ayırmıyorsunuz. Ayırmayınca da ne oluyor? Her yere çok rahat bir şekilde, sadece bir koruma ile gidiyorsunuz. Onlar da sizi gördüğü zaman bir kardeşi, bir ağabeyi görmüş gibi bağırlarına basıyorlar. Biz bir kamu görevlisi olarak herkese eşit hizmet etmek durumundayız.

    “KENTE KATILIMCI KÜLTÜRÜ AŞILAYARAK GÖREVE BAŞLADIK”

    Bütün ihaleleri açık yaparak, hesap vererek ve en önemlisi kente katılımcı kültürü aşılayarak göreve başladık. Çünkü bir kenti yönetirken; o halktan aldığınız paraları harcarken aslında o paraları size verene sormanız lazım. Biz de gelir gelmez 550 kuruluşa yazı yazdık ve önümüzdeki yılın bütçesi için bizden neler talep ettiklerini, acil yapılmasını istedikleri işleri sorduk.  4.5 yılda ne kadar bütçe harcadığımızı, bunların ne kadarını nereye harcadığımızı, hepsinin hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz. Ayrıca web sayfamızda ödediğimiz tüm paraların nereye harcandığını da şeffaf bir şekilde görebiliyorsunuz. ‘Ben hesabı başka bir yere vereceğim’ deyip kaçmak iş değil çünkü bu kenti idare ederken kentin asli ihtiyaçları yerine bu paraları başka yerlere harcıyorsanız, sadece görünsün diye betonları ve plastikleri ortaya çıkarıyorsanız, bir yandan da aç kalan insanlar, soğuktan üşüyen insanlar, okula gidemeyen, diğerleri gibi eşit okuma imkânı bulamayan öğrencileri görmüyorsanız siz orada yöneticilik yapmıyorsunuz.

    “ANKARA’DAN ALDIĞIMIZ PARALAR ANKARA’DA ÇİFTÇİLİK YAPAN İNSANLARIN TOPRAĞINA TOHUM OLARAK GİRİYOR VE ÜRETİM OLARAK GERİ DÖNÜYOR”

    Her zaman söylediğim gibi birinci önceliğim Ankara halkını zengin etmek. İkincisi ise Ankara’da hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi ve okumayan hiçbir çocuğun kalmaması. Bu kentte 25 yıl sonra bir zihniyet değişimine imza attınız ve artık bu kente huzur geldi. Bir Allah’ın kulu herhangi bir köy, ilçe ‘Bize ayrımcı davranıyor’ diyemiyor. Yaptığımız çalışmalarla üretimi destekliyoruz. Şimdi Ankara’dan aldığımız paralar Ankara’da çiftçilik yapan insanların toprağına tohum olarak giriyor ve üretim olarak geri dönüyor.

    “ANKARA’NIN TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

    Ankara sıradan bir kent değil; Ankara Cumhuriyetimizin Başkenti. Başkent olma özelliğini mutlaka daha fazla ortaya çıkarmamız gerekiyordu ve inşallah Ulus’taki Cumhuriyetin kurulduğu meydanlardan, kurulduğu alanlardan başlamak üzere Ankara’nın tarihini ve kültürünü ortaya çıkararak, inşallah bu kültürü yaşatırken, bu Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarken bu coğrafya da yaşamış binlerce yıl önce yaşamış insanların bize bıraktıkları mirasları ayağa kaldırmak suretiyle inşallah turizmini de daha da canlandıracağız.”

    ABB Mansur Yavaş’ın göreve seçilmesiyle 25 yıldır giremedikleri salonlara girebildiklerini ve alamadıkları hizmetleri almaya başladıklarını söyleyen Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Akyüz ise şunları söyledi:

    “Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce bizlerle bir araya gelmişti, seçildikten sonra tekrar bizlerle bir araya geldi ve salonlarını bizlere açtı, daha önce katılamadığımız programlara, giremediğimiz belediye binalarına belediyenin hizmetlerine ulaştık. Kimseyi ayırt etmeksizin, kimsenin birbirinden farkının olmadığını bizim hep dile getirdiğimizi artık Ankara’da çok daha güçlü söyleyen bir belediye başkanımız var ve inanıyoruz ki bundan sonraki dönemde de bu güçlü ses bizi çok daha fazla kucaklayacak. Bu kucaklamayı sağlayan sizlere ve Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

     

  • ŞAVŞAT YOLUNA DÜŞEN HEYELAN NEDENİYLE MAHSUR KALAN CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ BAYRAKTUTAN: “BÜTÜN SORU ÖNERGELERİ CEVAPSIZ KALIYOR. İLLA BİR CAN MI KAYBETMEMİZ GEREKİYOR”

    UĞUR İSTANBULLU

    Şavşat’tan Artvin’e geçerken yola düşen kayalar nedeniyle mahsur kalan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan “Artvin’in kaderi ne yazık ki bu yol üzerinde heyelanların gelmesi. Karayolları çalışanları insanüstü gayretle çalışma ve çaba gösteriyorlar ama ne yazık ki kentin kaderi, bu kara kader yok olmuyor. TBMM’ye vermiş olduğumuz bütün soru önergeleri cevapsız, yanıtsız kalıyor. Bu sorunun halledilebilmesi için illa bir canı mı kaybetmemiz gerekiyor” diye sordu.

    CHP Milletvekili Bayraktutan Şavşat ve Ardanuç ilçelerini ziyaret etti. Çalışmaların ardından Artvin Merkeze dönüş yolunda heyelan nedeniyle kapanan yoldan geçilememesi üzerine Bayraktutan, geceyi Ardanuç’ta geçirdi.

    “İLLA BİR CAN MI KAYBETMEMİZ GEREKİYOR?”

    Yol çalışmalarının devam ettiği bölgede açıklama yapan Bayraktutan şöyle konuştu:

    “Akşamdan beri ne yazık ki Şavşat-Artvin karayolu kapalı. Artvin’in kaderi ne yazık ki bu yol üzerinde heyelanların gelmesi. Karayolları çalışanları insanüstü gayretle çalışma ve çaba gösteriyorlar, ama ne yazık ki bu kentin kaderi, bu kara kader yok olmuyor. Bu konudaki Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’na, TBMM’ye vermiş olduğumuz bütün soru önergeleri cevapsız, yanıtsız kalıyor. Bu sorunun halledilebilmesi için illa bir canı mı kaybetmemiz gerekiyor? Yetkililerin duyarlılık göstermesini ve sürecin sonuçlanmasını talep ediyoruz.”

     

  • AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR- FENERBAHÇE OPET VOLEYBOL MAÇINDA ELEKTRİKLER KESİLDİ

    AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR- FENERBAHÇE OPET VOLEYBOL MAÇINDA ELEKTRİKLER KESİLDİ

    Aydın Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Opet arasında, Aydın Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan voleybol karşılaşmasında salonun elektrikleri kesildi. Kadın voleybol takımları elektrikler gelmeyince yarı karanlıkta maçı oynamayı kabul etti fakat daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki salonun tüm ışıkları söndü. Taraftarlar, sloganlar ve İzmir marşı ile elektrik kesintisini protesto etti.

    Vodafone Sultanlar Ligi’nin ikinci devresinin ilk haftasında Aydın Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe Opet kadın voleybol takımları, Aydın Mimar Sinan Spor Salonu’nda bugün saat 15.00’te karşı karşıya geldi. Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan voleybol maçında salonun elektrikleri kesildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki elektrik sorunu çözülemeyince takımlar, maçı yarı karanlıkta oynamayı kabul etti. Maç bu şekilde devam ederken daha sonra salondaki tüm ışıklar söndü ve ortalık karardı.

    Taraftarlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ve İzmir Marşı ile salondaki elektrik kesintisini protesto etti.

     

  • CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ, AKP’Lİ MENEMEN BELEDİYESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILAN

    CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ, AKP’Lİ MENEMEN BELEDİYESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILAN

    SULTAN EYLEM KELEŞ
    CHP İzmir İl Örgütü, İzmir’in Menemen ilçesi Emiralem Mahallesi’ndeki arazilerin AKP’li Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılmasını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Menemen bu zihniyete ve savurganlığa elbette ‘dur’ diyecek. Menemen ayakta, biz ayaktayız. Hep birlikte gün sayıyoruz. O sandık kurulduğunda; sattıkları her bir karışın hesabı sorulacak. O sandık kurulduğunda; saltanatları, oyunları son bulacak” diye konuştu.

    İzmir Menemen’de Seyrek Mahallesi’ndeki arazi satışlarının ardından AKP’li Menemen Belediyesi Emrialem Mahallesi’nde de konut imarlı 169 bin 142 metrekare arsayı satışa çıkardı. Satışlara tepki gösteren CHP İzmir İl Örgütü, CHP Menemen İlçe Başkanlığı’yla birlikte bugün yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Eski CHP Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye başkan aday adayları Tacettin Bayır, Musa Çam ve Atila Sertel de katıldı. Yayla Mahallesi Mezarlığı önünde başlayan yürüyüş Çilek Heykeli önünde sona erdi.

    Heykel önünde basın açıklamasını okuyan CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, şunları söyledi:

    “MENEMEN’İN MALLARININ YOK PAHASINA SATMANIZA MÜSAADE ETMİYORUZ”

    “Menemen’de halk iradesini, sizlerin iradesini gasp ederek koltuğa oturan AKP’li yöneticiler, Seyrek’i parsel parsel sattıkları yetmezmiş gibi şimdi gözlerini Emiralem arazilerine diktiler. Seyrek’te 1,5 milyon, Maltepe’de 1,5 milyon metrekare olmak üzere 3 milyon metrekare arazimiz yangından mal kaçırır gibi ederinin kat be kat altında satıldı. Seyrek ve Maltepe’den sonra AKP’li Aydın Pehlivan, bu kez Emiralem’de konut imarlı 169 bin 142 metrekare arsamızı daha satmaya kalkışıyor. Menemen’in mallarından elde edilen gelirlerle sözde borç ödediğini, hizmet yaptığını iddia eden AKP’li yöneticiler, yüksek maliyetli şovlar peşinde koşarak kamuyu zarara uğratan hamleler yapmaktan geri durmuyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlere az bir zaman kala kaybedeceğini anlayan AKP; giderayak Menemen’i satarak yandaşlarını zenginleştiriyor. Menemen’in mallarını yok pahasına ve belli bir kesime rant sağlamak uğruna satmanıza müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz.

    “BUGÜNE KADAR SATTIKLARINIZLA NE YAPTINIZ?”

    Soruyoruz; sata sata doymadınız… Bugüne kadar sattıklarınızla ne yaptınız? Kalem kalem açıklayın. Seyrek’i borç ödeyeceğiz diye satışa çıkardınız? Ne kadar borç ödediniz? Menemen’e kaç ağaç diktiniz? Hangi taşın üstüne taş koydunuz? Nereye ne harcadınız? Açıklayın. Vatandaş ay sonunu getiremezken Menemen’e yapılması planlanan 3 adet TAK için daha kaç arazimizi satacaksınız? Menemen’i ‘aydınlattık’ diyerek yol kenarlarına yaptığınız ışıklandırmalar için kaç arazimizi sattınız? Açıklayınız. Sattıklarınızla kaç okul, kaç kreş, kaç yol, kaç spor sahası, bakım evi, kaç pazar yeri yapılırdı; hiç hesapladınız mı? Soruyoruz. Menemen’in malını satarak elde ettiğiniz paraları havaya savururken vicdanınız hiç mi sızlamıyor? Menemenliler, bunu görmez mi sanıyorsunuz? Size oy verir mi sanıyorsunuz?

    AKP’li Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan, halktan almadığı yetkiyi; halkı yok sayarak, hukuku yok sayarak pervasızca kullanıyor. Halkın parasını; dudak uçuklatan bir savurganlıkla kendi reklamını yapmak için kullanıyor. Menemen; bu zihniyete ve savurganlığa elbette dur diyecek. Menemen ayakta, biz ayaktayız. Hep birlikte gün sayıyoruz. O sandık kurulduğunda; sattıkları her bir karışın hesabı sorulacak. O sandık kurulduğunda; saltanatları, oyunları son bulacak.”

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da, 14 Ocak pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak Anayasa mitingine vatandaşları davet etti. Şenol Aslanoğlu yürüyüş ve açıklamanın ardından Emiralemli esnaf ve yurttaşı ziyaret etti.

  • ATAKUM BELEDİYESİ’NDEN KATIK OTOBÜSÜ İLE GERİ DÖNÜŞÜM ATIĞI

    ATAKUM BELEDİYESİ’NDEN KATIK OTOBÜSÜ İLE GERİ DÖNÜŞÜM ATIĞI

    Atakum Belediyesi’nin geri dönüştürülebilir atıkları ücret karşılığında toplayan “Katık Otobüsü”, hizmete başladığı 2022 yılı Aralık ayından bugüne ayda 23 bin 596 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırarak hem çevre sağlığına hem de ekonomiye katkı sağladı.

    Atakum Belediyesi, geri dönüşüm konusunda kentte bir bilinç uyandıran Katık Otobüsü ile 23 bin 596 ton ambalaj, 320 bin 750 kg bitkisel atık yağ, bin 303 kilo pil, 40 kilo elektronik atık, 400 kilo atık ilaç topladı.

    ATAKUMLULARIN İLGİSİ YOĞUN

    “Atığınız katık olsun, bütçenize katkı olsun’’ sloganıyla haftanın her günü bir başka durakta yurttaşların getirdiği geri dönüştürülebilir karton, pet, cam, metal, atık yağ, pil gibi atıkları kabul eden Katık Otobüsü’ne Atakumluların ilgisi devam ediyor. Her yaştan Atakumlu, Katık Otobüsü’nün evlerine yakın bir durakta olduğu gün hafta boyunca topladığı geri dönüştürülebilir atığı otobüse ulaştırıyor. Tartı ve hesaplama işlemlerinin ardından makbuz karşılığında alacağı ücret yurttaşa ödeniyor.

    PAZAR ALIŞVERİŞİNE KATKI

    Pazar yerlerine yakın alanlarda atık toplayan otobüs, Atakumluların pazar alışverişi bütçelerine katkı sağlaması nedeniyle de rağbet görüyor. Yurttaşlar, pazar alışverişine çıkarken biriktirdikleri geri dönüşüm atıklarını Katık Otobüsü’ne bırakarak pazar bütçelerine katkıda bulunuyor.

  • BALÇOVALI SEMA YILMAZGİL TÜM ENGELLERİ AŞTI

    BALÇOVALI SEMA YILMAZGİL TÜM ENGELLERİ AŞTI

    Balçova’da yaşayan ve doğuştan Serebral Palsi hastası olan 52 yaşındaki Sema Yılmazgil’in burnunun ucuyla bilgisayarının ekranına dokunarak yazdığı Sevginin Gücü isimli kitabının imza günü yapıldı. Kitabın basımını üstlenen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Sema Yılmazgil ile gurur duyduklarını söyledi.

    Doğum sırasında beyninin oksijensiz kalması nedeniyle Serebral Palsi hastası olan Sema Yılmazgil, Eskişehir’de başlayan yaşam mücadelesini İzmir’de sürdürürken Sevginin Gücü isimli bir kitap yazmaya başladı. Ellerini ve ayaklarını kullanamadığı için tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Yılmazgil, burnunun ucuyla tabletine dokunarak harf harf kitabını bitirmek için mücadele etti. Bu süre zarfında annesini de kaybeden ve bakımı komşuları tarafından yapılan Sema Yılmazgil, yılmayarak kitabını basıma hazırladı.

    Sevginin Gücü isimli kitabında engelli olan Rüya isimli bir kız ile arkadaşı Oya’nın üstesinden geldikleri zorlukları ve hayat hikayelerini anlatan Sema Yılmazgil, hazırladığı kitabın basımı için Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile görüştü. Basımı yapılan kitabın Balçova Engelsiz Kafe’de bugün düzenlenen imza gününde heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan Sema’yı akrabaları, arkadaşları ve İzmir’deki Engelli Derneklerinin Yöneticileri de yalnız bırakmadı.

    Sema ile gurur duyduklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Biz Engelli bireylerimizi sosyal hayatın içine çekmek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Ama Sema’nın gösterdiği başarı ve azim hepimize bir hayat dersi niteliğindedir. Kendisine ve onu bu yaşam mücadelesinde yalnız bırakmayan Balçovalı Komşularına bize Sevginin Gücü’nü anlattıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

     

  • ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

    ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde küçük çiftçiye destek amacıyla kurduğu ağıllarda yetiştirilen koyunların yününden yorgan ve yastık oluşturarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

    Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi anlamlı bir destek projesi daha başlattı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla kırsal ilçelerde gelir düzeyi düşük çiftçilere destek amacıyla hayata geçirilen Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi kapsamında küçükbaş hayvan üretimi sürerken, koyunlardan elde edilen yünler ise yeni bir desteğe dönüştü.

    Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı birlikte hayata geçirdikleri proje ile koyunlardan elde edilen yünler, yorgan ve yastık haline getirilerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Projenin ilk aşamasında 100 aileye ulaştırılacak olan yorgan ve yastıkların dağıtımı sürerken aileler verilen destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

  • MALATYALI ESNAF 11 AYDIR KONTEYNER BEKLİYOR

    MALATYALI ESNAF 11 AYDIR KONTEYNER BEKLİYOR

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen, Malatya kent merkezindeki işyerini kaybeden terzi Mehmet Güneş, kendisine hala konteyner verilmediğini belirterek, “Pazarcıya, peynirciye yer var. Ben de buranın esnafıyım, bize niye yer yok? Benim evraklarımda eksik bir şey varsa bana yer vermesinler, eyvallah diyeceğim. Hiçbir eksiğimiz olmadığı halde bize yer yok. Çevreyolunu verdiler, bana deyin ki ‘bu 3 metrekare yer senin, buraya kendine yer yap’ ben yine razıyım. Ben kendime yer yapacağım” dedi.

    6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 11 ay geçti. Depremde Malatya’da kent merkezindeki işyerlerini kaybeden birçok esnaf halen kendilerine konteyner verilmesini bekliyor.

    “BEN BURANIN ESNAFIYIM, BİZE NEDEN YER YOK”

    Emekliler Parkı’nda 14 Şubat’tan bu yana kendi imkanlarıyla kurduğu çadırda terzilik yapan Güneş, OHAL bittikten sonra Bakırcılar Çarşısı Şantiye Alanı’nın yanına indirildiklerini söyledi. Mehmet Güneş, şunları söyledi:

    “6 şubatta dükkanımız yıkıldı. Biz 14 Şubat’tan bu yana Emekliler Parkı kenarında terziliğe devam ediyoruz. OHAL bittikten sonra bizi kaldırdılar, Yeni Camii’nin buraya geldik. Valiye gidiyorum görüştürmüyorlar. Belediye Başkanının yanına gidiyorum görüştürmüyorlar. Milletvekillerini arıyorum, aynı. Oda’ya gidiyorum, ‘Belediyeye git’ diyorlar. Belediyeye gidiyoruz, diyorlar ‘Vali ilgileniyor.’ Valiye gidiyoruz, bizi görüştürmüyorlar. 1 yıl oldu hala bize bir yer tayin etmediler. Şu an pazarcılar burada Emekliler Parkı’nda.”

    “Pazarcıya, peynirciye yer var. Ben de buranın esnafıyım, bize niye yer yok? Benim evraklarımda eksik bir şey varsa bana yer vermesinler, eyvallah diyeceğim. Hiçbir eksiğimiz olmadığı halde bize yer yok. Çevreyolunu verdiler, bana deyin ki ‘Bu 3 metrekare yer senin, buraya kendine yer yap’ ben yine razıyım. Ben kendime yer yapacağım. Tuttular orada yüzde 25’i pazarcı. Yani pazarcıyla esnafı birbirinden ayıramayacak kadar aciz mi kaldık.”

    “BEYLERDERESİ’NE GİDECEĞİME KÖYÜME GİDERİM”

    “Malatya’yı Terk etmeyi istiyorum ama 5 çocuğum okula gidiyor. Biri üniversiteye gidiyor, iki aile geçiniyoruz. Yani bırakmak da mesele değil. Ben buranın esnafıyım. Emekliler Parkı’nın orada konteyner verdiler. Geçen gün Selahattin Başkan’ın yanına gittim, Yusuf Başkan ile Fen İşleri Daire Başkanı ile görüştük. ‘Emekliler Parkı’nın orada sana yer vereceğiz’ dediler. Ertesi gün diyorlar ki ‘Sizin dükkanınız yıkılmış, size değil de yıkılmayanlara vereceğiz.’ Biz esnaf değil miyiz? Ben buranın esnafıyım. Sen beni buradan al götür Beylerderesi’ne, kim gelecek yanıma? Ben buranın esnafıysam bana da burada yakın yerde vermen lazım. Ben Beylerderesi’ne gideceğime köyüme giderim.”

    “SADAKA İSTEMİYORUM”

    Kent merkezinde yer alan Yeni Camii’ye en yakın esnaftan biri olduğunu söyleyen Aytaç Poyraz ise, dükkanlarının hepsinin zarar gördüğünü söyledi. Poyraz, yıkılan dükkanlardan çok sahipsiz kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

    “Yani adamı olanlara bir şekilde, yer değiştirerek torpille konteyner aldılar. Biz kendisine söylüyoruz topu belediyeye atıyorlar. Belediyeye gidiyoruz, belediyenin müdürleri topu valiliğe atıyor. Esnaf odasına gittim. Başkanımız Şevket Keskin’e de belirttim. Durumu arz ettim. Sekreteri Nazmi Bey’e de arz ettim. Orhan Başkan’ıma da arz ettim. Kendileri de bize yardımcı olmadılar. Ben şuna üzülüyorum. Yani Malatya’da şunu gördük. Adamı olan istediği yerden konteyner alıyor. Ben kendi imkanlarımla Mersin’de şansa çalıntı çıktı. İnternet üzerinden aldım, çok şükür dekontum olduğu için başımız ağrıdı ama o kadar ağrımadı. Şu anda bunu bana zimmetlediler. Kendi mülkiyetime koydum. Ama buradaki çalışmalardan dolayı kaldırıyorlar. Söğütlü Cami esnafıyla, tabi onlar hep arkadaşlarımız, Mısır Çarşısı esnaflarına Belediye yer gösteriyor. Gerekçeli karar neymiş, diyor ki ‘Bunları buradan kaldırmamız için yer göstermemiz lazım.’ Ya kardeşim sen yıkılana mı ayakta durana mı yardımcı olacaksın? Tekrar belirtiyorum, ben sadaka istemiyorum. Esnaf olarak, yılların Malatyalısı olarak hakkımızı aramaya çalışıyoruz ama çok üzüldüm. Ne Selahattin Gürkan ne Vali Yardımcımız Reşat Bey, ne Çevre Şehircilik, ne esnaf oda başkanlarımız kesinlikle hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar. İşyerim, ana şubem 2. Organize Sanayi gözüküyor. Ana vergi levham organize sanayi olduğu için ya dedim kardeşim ana vergi levham organize sanayi ama yıkılan işyeri de yine bana ait. Aynı vergi levhası üzerinden. Başka vergi levhası çıkma şansı yok ki. Ben bu derdimi kimseye anlatamadım. Bir Bakkalcılar Odası’nda kaydım var, bir de Pazarcılar Odası’nda. Bakkalcılar Odası’nı arıyorum, sekreter ablam ‘Beyefendi bekleyenler arasında 700 kişi var, onlardan biri de sizsiniz.’ Diyorlar. 6 Şubat depreminin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Biz hala konteyner alamadık.”