En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı İçin Flaş İki Senaryo!

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı İçin Flaş İki Senaryo!
En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Emekli maaşı için flaş iki senaryo ortaya çıktı.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verisi, memur ve emekli zammı için büyük önem taşıyor. Bu iki ay ile beraber altı aylık enflasyonun yüzde 25 bandında olması bekleniyor.

Memur zammı, memur emeklisi zammı, SGK ve Bağ-Kur emeklisi zammı için rakamlar şu anda farklı… En düşük emekli maaşı için ise iki senaryo ortaya çıktı. Emekli zammı için konuşulanlar nasıl? İşte detaylar...

Ocak 2024’ten beri en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ödeniyor. En düşük emekli maaşında da bir düzenleme beklentisi de mevcut.

Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanmıştı. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi ankette sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,54 oldu. Bu hesaba göre Ocak-Haziran dönemi altı aylık enflasyon oranı yüzde 25,39 olacak.

Emekli Maaşı İçin Senaryo 12 Bin 500 Tl

Altı aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,39’a göre hesap yapıldığında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak ortaya çıkıyor.

Emekli Maaşı 13 Bin 500-14 Bin Tl

En düşük emekli maaşı için en güçlü ikinci senaryo ise bir yıllık enflasyon beklentisi hesabı oldu. Haziran sonrası yıllık enflasyonun yüzde 35-40 bandına oturması bekleniyor.

Buna göre hesaplandığında ise en düşük emekli maaşının 13 bin 500-14 bin TL civarında olabileceği belirtildi.