İslam Memiş’ten Altın Alacaklara Uyarı

İslam Memiş’ten Altın Alacaklara Uyarı
İslam Memiş yaptığı son değerlendirmesinde altın alacaklara uyarılarda bulundu. İşte detaylar.

Türkiye’de altın konusunda en çok takip edilen isimlerden birisi olan Para piyasaları uzmanı İslam Memiş köşe yazısında altın alacaklara uyarıda bulundu. Yazısında altın, döviz ve borsa gibi alanlardaki son gelişmeleri değerlendiren Memiş, özellikle altın alacaklar için özel uyarılarda bulundu.

Sert Dalgalanmalar Devam Edecek

Son dönemlerdeki sert dalgalanmaların devam edeceğini belirten Memiş, Çarşamba ve Perşembe günleri açıklanacak faiz kararlarının önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle haftanın Çarşamba öncesi ve sonrası olarak iki bölümde incelenebileceğini de aktaran İslam Memiş’in notları ve uyarıları şöyle;

Bist 100 endeksinde 10 bin 200 puanlık seviyeler test edilecek. Piyasayla paralel gelişmeler bu puanları zorlamasını sağlayacak. 10 bin 300 puanlık seviyeler de sürpriz olmayacak.

Dolar ve Euro arasındaki yatırım seçiminde ise Euro ön planda görünüyor. EUR/USD paritesi 1,1084 seviyesinde kapanış yaptı. Beklenti ise bu seviyenin 1,1100 seviyeleri.

Altın yatırımcısı için bu hafta da ons altın belirleyici olacak. Gram altın 2 bin 70 TL ile 2 bin 530 TL aralığında seyredecek. Altın alacakların takip etmesi gereken alım aralığı ise 2 bin 750 TL ile 2 bin 800 TL.