Net Asgari Ücret Belli Oldu! İşte Açıklanacak O Tutar

Net Asgari Ücret Belli Oldu! İşte Açıklanacak O Tutar
Türkiye’de 2025 Ocak ayı itibariyle açıklanacak asgari ücret için tutar belli oldu. İşte net olarak açıklanacak o rakam…

Türkiye’de 2025 Ocak ayında açıklanacak asgari ücret için gözler hükümete çevrilmiş durumda. Ekonomistler tarafından yapılan tahmin ve değerlendirmeler gündemde yerini koruyor. Ancak geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) asgari ücrete yönelik de önemli detaylara yer verildi. Raporda yıl sonu enflasyonu olarak yüzde 41,5 oranı öne çıkarıldı. Asgari ücret zammı için kritik rakamlardan birisi olan yıl sonu enflasyonu, asgari ücrete yapılacak zamma yönelik de ilk işaret oldu.

OVP’den Asgari Ücret İşareti Çıktı

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan yüzde 41,5 yıl sonu enflasyonu, asgari ücretin yanı sıra memur ve tüm emekli maaşlarına yapılacak artışları da doğrudan etkiliyor. Bu kapsamda yıl sonunda ortalama yüzde 40 ile yüzde 43 arasındaki bir oranda artışa gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu oranlar üzerinden yapılan hesaplamalarla da yıl sonunda asgari ücrete yapılacak artış için net tutar ortaya çıkmış durumda.

Ara Zamsız Yüksek Zamlı Asgari Ücret Açıklanacak

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağının duyurulması sonrasında beklentiler yükseldi. 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret için yüksek oranda zam yapılması bekleniyor. Bu nedenle de yıl boyunca değerini koruyacak bir oranın öne çıkarılması kapsamında yüzde 40 üzeri zam beklentisi mevcut. OVP’de öngörüldüğü şekilde yüzde 41,5 oranında enflasyonun gerçekleşmesi halinde asgari ücret brüt 28.303 TL, net 25 bin TL olacak. Böylece 17.002 TL’den 25 bin TL seviyelerine çıkacak asgari ücret için yaklaşık 8 bin TL’lik artış yapılmasını sağlayacak.